Antalya'daki özel huzurevine soruşturma açılması

- Valilik, ilgili merkezde yapılan denetimde, habere husus konulara dair herhangi bir bulguya rastlanılmadığını bildirdi

Google Haberlere Abone ol
Antalya'daki özel huzurevine soruşturma açılması

ANTALYA (AA) - Antalya Valiliği, yaşlılara kötü muamelede bulunulduğu ve kötü şartlarda hizmet verildiği iddia edilen özel huzurevinde yapılan denetimlerde, haberdeki konulara dair herhangi bir bulguya rastlanılmadığını bildirdi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, "Özel huzurevinde skandal görüntüler" başlıklı haberlerin basına yansımasının ardından 2 saat sonra ilgili vali yardımcısı, sağlık müdürü ve ilgili birim çalışanlarının söz konusu bakım merkezine giderek habere konu hususları yerinde incelediği belirtildi.

"İlgili merkezde yapılan denetimde habere husus konulara dair herhangi bir bulguya rastlanılmamıştır" ifadesine yer verilen açıklamada, bakım merkezindeki engelliler ile görüşmeler yapıldığı, merkezin yemek listesi ve numunelerinin kontrol edildiği, denetimin habersiz yapılmış olmasına rağmen merkezin temizlik ve düzeninin yerinde olduğunun görüldüğü vurgulandı.

Haber kaynağının ihbarcı eski çalışan hakkında ön araştırma yapıldığı vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Haber kaynağı 26 ve 29 Eylül 2016 tarihlerinde ilgili bakım merkezi ile ilgili benzer iddialarını 183 çağrı merkezine iletmiş, bunun üzerine aynı gün Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Denetim Heyeti'nin söz konusu merkezde habersiz olarak gerçekleştirdiği denetimde ihbarın asılsız olduğu tespit edilmiş ve konuyla ilgili tutanak hazırlanmıştır. Bununla birlikte haber kaynağı eski çalışanın birkaç yıldır söz konusu bakım merkezinde çalıştığı, çeşitli sebeplerle hakkında çok sayıda tutanak tutulduğu, birkaç ay önce işine son verildiği ve sonra kendi isteği ile tekrar işe alındığı ancak son olarak da 30 Ağustos 2016 tarihinde kesin olarak işten çıkarıldığı tespit edilmiştir."

Açıklamada, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'nın konu hakkında bilgilendirildiği ve Bakanın talimatıyla Bakanlık müfettişleri görevlendirilerek konu ile ilgili soruşturma başlatıldığı vurgulandı. Açıklamada Vali Münir Karaloğlu'nun talimatıyla Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği tarafından bir doktor heyetinin bakım merkezindeki hasta ve engellilerin sağlık kontrollerini yapmak üzere görevlendirildiğini altı çizildi.

Cep telefonuyla huzurevinde çekildiği iddia edilen görüntülerde vücudunda yaralar olan bazı yaşlıların yaralarını ve yatağını karıncaların sardığı kaydedilmişti. Bu görüntülerin bazı basın yayın organlarında yer alması üzerine vatandaşlar bu duruma tepki göstermişti.

Bu arada görüntülerin ortaya çıkmasının ardından Bakan Kaya, söz konusu bakım eviyle ilgili soruşturma açılması talimatı verdiğini açıklamıştı.

Yorumlar