Antalya'daki orman yangını

- Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu: - "Kumluca'da meydana gelen iki yangın kontrol altına alındı. Adrasan yangını da kontrol altına alınmış olup, soğutma çalışmaları devam etmektedir"

Google Haberlere Abone ol
Antalya'daki orman yangını

ANKARA (AA) - Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Kumluca'da meydana gelen iki yangının kontrol altına alındığını belirterek, Adrasan yangının da kontrol altına alındığını ve soğutma çalışmalarının devam ettiğini bildirdi.

Bakan Eroğlu, yaptığı yazılı açıklamada Antalya'da Kumluca Erentepe ve Adrasan'daki orman yangınlarının kontrol altına alındığını, yangınların şu an tehlike oluşturmadığını ifade etti.

Kumluca Erentepe'de başlayan orman yangınına hemen müdahale edildiğine işaret eden Eroğlu, yangına müdahale için 700 personel, 94 arazöz, 32 su ikmal aracı, 9 adet dozer, 9 söndürme helikopteri ve 1 idare helikopteri ile 3 adet amfibik uçağın görev yaptığını vurgulandı.

Erentepe yangını devam ederken Adrasan'da başka bir yangının başladığını anımsatan Eroğlu, buradaki yangına da 5 helikopter, 2 amfibik uçak, 28 adet arazöz, 10 adet su ikmal aracı, 5 adet dozer ve 15 adet ilk müdahale aracıyla müdahale edildiğini belirtti.

Bu yangınlara yoğun bir şekilde müdahale edilirken Erentepe'de ilk yangının 2 kilometre kuzeyinde yeni bir yangının başladığını aktaran Eroğlu, "Aynı bölgede bulunan ekiplerimiz ve hava araçlarımız derhal bu yangına yönlendirilerek müdahale edildi. Netice itibarıyla ekiplerimiz bu 3 yangını da kontrol altına alarak çevrelediler ve şu an için tehlike arz etmiyorlar." ifadesini kullandı.

- "Rüzgar, yangınların kontrol altına alınması güçleştirdi"

Erdoğlu, rüzgarın sık sık yön değiştirmesi ve şiddetli esmesi sebebi ile yangınların kontrol altına alınmasının güçleştiğine değinerek, şöyle devam etti:

"Yangın ekiplerimizin canla başla mücadelesi neticesinde yangınları kontrol ettik. Antalya Kumluca ilçesinde 24 Haziran 2016 tarihinden itibaren başlayan 3 yangında da çalışmalar yoğun bir şekilde devam etmiştir. 27 Haziran saat 15.00 itibari ile Kumluca'da meydana gelen iki yangın kontrol altına alınmış, Adrasan yangını 27 Haziran 2016 tarihinde saat 19.00'da kontrol altına alınmış olup, soğutma çalışmaları devam etmektedir."

Orman yangınlarına karşı, 2 bin 300 kara aracı, 35 hava aracı ve 19 bin 718 personelle mücadele ettiklerine vurgu yapan Eroğlu, bu yıl içerisinde orman teşkilatının 761 orman yangınına müdahale ettiğini, bu yangınlarda ise bin 223 hektar ormanlık alanın yandığını bildirdi.

Bakan Eroğlu, Türkiye'nin dünyada orman varlığını artıran nadir ülkelerden olduğunu, ülke ormanlarının yüzde 60'ının ise yangına hassasiyet gösterdiğini ifade etti.

Yangınlara karşı son teknolojinin kullanıldığına dikkati çeken Eroğlu, şunları kaydetti:

"Orman yangınlarının çıkış sebebi, büyük oranda insan kaynaklı. Bu sebeple bakanlığımız ve bizler, vatandaşlarımızı orman yangınlarına karşı bilinçlendiriyoruz. Orman yangınlarına karşı mücadele edecek personelin de eğitimine büyük önem veriyoruz."

Yorumlar