Antalya'daki "keserli cinayet" davası

- Aksu ilçesinde eşini başına keserle vururak öldürdüğü iddiasıyla hakkında dava açılan sanığın yargılanmasına başlandı

Google Haberlere Abone ol
Antalya'daki "keserli cinayet" davası

ANTALYA (AA) - Antalya'da eşi Şerife Butgül'ün başına keser vurarak öldürdüğü iddiasıyla hakkında dava açılan sanığın yargılanmasına başlandı.

Antalya 5. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanık Hüseyin Butgül, annesi Eşe ve oğlu Muhammed Butgül (14) ile sanığın avukatları katıldı.

Sanık, eşi Şerife Butgül'ü öldürmediğini ve olayla ilgili bir bilgisinin olmadığını iddia etti.

Mahkeme Başkanı Günay Karacabey Özkaynak'ın bir rahatsızlığı olup olmadığını sorduğu sanık, "Benim beynim akıyor, sıcakta duramıyorum. Ellerim de yanıyor, elime tarım ilacı döktüler. Eşimi öldürmedim, neden eşimi öldüreyim hakime hanım, gül gibi eşim var." dedi.

Sanık avukatı Halen Sultanoğlu, müvekkilinin şizofren olduğunu söyledi. Manisa'dan alınan "akıl hastası değildir" raporunu kabul etmediklerini belirten Sultanoğlu, Adli Tıp Kurumu Başkanlığından yeniden rapor alınmasını talep etti.

Müvekkilinin üzerine atılı suçla ilgili görgü tanığının da bulunmadığını anlatan Sultanoğlu, "Suça konu keserde parmak izi incelemesi yapılmamıştır. Keser aletinin üzerinde yeniden parmak izi incelemesinin yapılması ve sanığın tahliyesine karar verilmesini talep ediyoruz." diye konuştu.

Tanık olarak dinlenen sanığın annesi Eşe Butgül, oğlunun akıl hastası olduğunu, olaydan önce dağa kaçtığını ve uzun aramalara rağmen bulamadıklarını kaydetti.

Oğlunu daha sonra başı sargılı olarak hastaneden aldıklarını dile getiren anne Butgül, olayı görmediğini bildirdi.

- Oğlu, olayı anlattı

Sanığın oğlu Muhammed Butgül de olay günü sera kiracıları Fikriye Buyrukçu ile sera önünde oynarken kadın sesi duyduklarını belirtti.

Ses üzerine eve gittiklerini dile getiren Butgül, babasının, kapının eşiğinde kanlar içinde yatan annesinin başında söylenerek bir şeyler dediğini anlattı.

Tanık Fikriye Buyrukçu (45) ise olay günü serada çalışırken sanığın oğlu Muhammed'in yanına geldiğini ve birlikte çelik çomak oynamaya başladıklarını söyledi.

Daha sonra bir ses duymaları üzerine Muhammed ile olayın gerçekleştiği yere gittiklerine işaret eden Buyrukçu, "Olay yerinde Hüseyin Butgül, eşi Şerife'nin cesedi başında oturuyordu. Olay yerine vardığımızda, 'Eşime bir keser vurdum, öldürdüm' şeklinde söylendi. Bunun üzerine eşime ve sanığın annesine haber verdim." ifadelerini kullandı.

- Sanıkla ilgili yeniden rapor hazırlanacak

Cumhuriyet Savcısı da sanığın olay öncesi alınan doktor raporlarında ruh sağlığının bozuk olduğuna ilişkin bilgilerin bulunduğunu, mahkemedeki hal ve hareketlerinin de bunu doğruladığını vurguladı.

Manisa Ruh ve Akıl Sağlığı Hastanesi raporunun yetersiz kaldığına dikkati çeken Savcı, bu kapsamda sanığın ruh ve akıl hastası olup olmadığının tespiti için Adli Tıp Kurumu Başkanlığından tekrar rapor alınmasını talep etti.

Sanığın tutukluluk halinin devamını kararlaştıran mahkeme, Butgül'ün akıl hastası olup olmadığıyla ilgili rapor alınması için Antalya E Tipi Ceza İnfaz Kurumu'na müzakere yazılmasına karar verdi.

Mahkeme, olayda kullanıldığı iddia edilen keserde parmak veya vücut izi incelemesi yaptırılmasına karar vererek duruşmayı erteledi.

Antalya'nın Aksu ilçesinde çiftçilik yapan Hüseyin Butgül, 4 Şubat'ta, eşi Şerife Butgül'ü (44) başına keser vurarak öldürdüğü iddiasıyla tutuklanmıştı.

Yorumlar