Antalya'daki "kardeş" cinayeti davası

- Alacak yüzünden tartıştığı ağabeyini pompalı tüfekle öldüren ve bir kişiyi de yaralayan sanık hakkında ağırlaştırılmış müebbet ve müebbet hapis cezası istendi

Google Haberlere Abone ol
Antalya'daki "kardeş" cinayeti davası

ANTALYA (AA) - Antalya'da kooperatif anlaşmazlığı iddiasıyla pompalı tüfekle ağabeyini öldürüp, bir kişiyi de yaralayan sanık için ağırlaştırılmış müebbet ve müebbet hapis cezası istendi.

Antalya 4. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, sanık Hasan Aytekin, müştekiler Ahmet Yoldaş Aytekin, Gülşen Aytekin, Cem Aytekin, tarafların yakınları ve avukatları katıldı.

Sanık Aytekin, savunma yapmayacağını söyledi.

Duruşmada mütalaa veren savcı, sanığın, ağabeyi Mehmet Aytekin'i pompalı tüfekle tasarlayarak öldürdüğünü belirterek, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına, olay yerinde bulunan toptancı Hasan Tetik'in de çeşitli yerlerinden yaralanması nedeniyle de kasten öldürmeye teşebbüsten müebbet hapis ile cezalandırılmasını talep etti.

Sanığın tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme heyeti, tarafların mütalaaya karşı beyanda bulunması için duruşmayı erteledi.

Antalya'nın Muratpaşa ilçesinde 28 Aralık 2015 tarihinde sanık Hasan Aytekin, alacak anlaşmazlığı nedeniyle ağabeyi Mehmet Aytekin'i pompalı tüfekle ateş ederek öldürmüş, iş yerine mal getiren toptancı Hasan Tetik de çeşitli yerlerinden yaralanmıştı.

Yorumlar