Antalya'daki cinayet davasında karar

- Aksu ilçesinde İzzet Demiröz'ü öldürdükten sonra parçalayarak foseptik çukuruna attıkları gerekçesiyle yargılanan 2 sanık, ayrı ayrı müebbet hapis cezasına çarptırıldı

Google Haberlere Abone ol
Antalya'daki cinayet davasında karar

ANTALYA (AA) - Antalya'da çiftçilikle uğraşan İzzet Demiröz'ü, tasarlayarak öldürdükleri suçlamasıyla yargılanan 2 sanığa ayrı ayrı müebbet hapis cezası verildi.

Antalya 3. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanıklar Fadime Sayım (54) ve Ahmet Bayram (27), müştekiler Nermin ve Deniz Demiröz ile tarafların avukatları katıldı.

Sanıklardan Fadime Sayım savunmasında, İzzet Demiröz'ü planlayarak öldürmediğini savundu. Demiröz'ün daha önce açık kalp ameliyatı olduğunu ifade eden Sayım, "İzzet ile tartışma yaşandı fakat daha önce açık kalp ameliyatı olduğu için nefessiz kalıp öldü. Korktuğumuz için cesedi parçalamak zorunda kaldık. Bunların hepsi için ailesinden özür dilerim. İzzet'i planlayarak öldürmedik takdiri mahkemeye bırakıyorum." dedi.

Sanık Ahmet Bayram ise daha önceki celselerde yaptığı savunmanın dışında yeni bir sözü olmadığını söyledi.

Müşteki Nermin Demiröz'ün avukatı Osman Erdil, sanıkların İzzet Demiröz'ü eve davet ederek, planlayarak öldürdükleri ve daha sonra parçalara ayırarak foseptik çukuruna attıklarını öne sürdü. Sayım ile İzzet Demiröz arasında bir sorun olmadığını, Demiröz'ün sanıklar tarafından tuzağa düşürüldüğünü iddia eden Erdil, sanıkların en ağır şekilde cezalandırılmasını istedi.

Sanıklardan Sayım'ın avukatı Hadi Cin ise Demiröz'ün planlanarak öldürülmediğini savundu. Cin, "Demiröz'ün cesedi parçalanmıştır ve cesede yapılan muamele ahlaken ve vicdanen kabul edilemez, hukuken cezası varsa uygulanır. Fakat bu durum kasten öldürme suçu yönünden cezanın artırılmasına sebep olarak değerlendirilemez. Olay aniden gelişmiştir, iki sanık o şok ile akıl dışı yöntemlere başvurmuşlardır." diye konuştu.

Mahkeme heyeti, sanıklar Fadime Sayım ve Ahmet Bayram'ın, suçlarında hiçbir indirim yapmayarak, "kasten öldürme" suçundan ayrı ayrı müebbet hapisle cezalandırılmalarına karar verdi.

Antalya'nın Aksu ilçesinde 29 Haziran 2015'te İzzet Demiröz'ün cesedi, foseptik çukurunda parçalanmış halde bulunmuştu. Olayla ilgili Fadime Sayım ve Ahmet Bayram tutuklanmıştı.

Yorumlar