Antalya'daki cinayet davası

- Antalya'da Mustafa Karacan'ı öldürüp nehir kenarına attıkları iddia edilen 5 sanıktan 4'ü için, kasten öldürmek suçundan müebbet hapis cezası verilmesi talep edildi

Google Haberlere Abone ol
Antalya'daki cinayet davası

ANTALYA (AA) - Antalya'nın Muratpaşa ilçesinde bulunan Düden Çayı kıyısında bıçaklanmış halde bulunan 34 yaşındaki Mustafa Karacan'ı öldürdükleri iddia edilen 5 sanıktan 4'ünün yargılanmasına devam edildi.

Antalya 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya sanıklar Mahmut Direk, İzzettin Hoca, İbrahim Daban, Ahmet Direk, maktulün eşi Aysel Karacan ve taraf avukatları katıldı.

Tutuklu sanıklar Mahmut Direk, İbrahim Daban ve Ahmet Direk önceki beyanlarını tekrar ederek tahliyelerini talep ettiler.

Sanıklardan İzzettin Hoca savunmasında, soruşturma aşamasında samimi olarak beyanda bulunduğunu, olay gerçekleştirildiğinde diğer sanıkların cinayeti terör kapsamına sokacaklarını kendisine söylediklerini iddia etti.

Maktulü eve çağırarak öldürenlerin diğer sanıklar olduğunu iddia eden Hoca, "Ben sanıkların maktulü öldüreceklerinden haberdar değilim. Bana mal geleceğini söylediler. Ben de maktulü araca bindirdim. Hep birlikte olay yerine gittik. Maktule taşla vuran kişi sanık İbrahim Daban'dır. Diğerleri de bıçaklayarak öldürdü." dedi. Hoca, olayla alakasının bulunmadığını vurgulayarak, diğer sanıkların kendisini de öldürmekle tehdit ettiklerini öne sürdü.

Duruşmada esas hakkındaki mütalaasını açıklayan Cumhuriyet Savcısı Ekrem Akkuş, olay tarihinde Mustafa Karacan'ın yolda memleketinde Şıh Cuma olarak bilinen Cuma Yetkin ile karşılaştığı ve Yetkin'in Ahmet Direk'in evine misafir olduğunu söylediğini aktardı.

Maktul Karacan'ın, kendi evine giderek üstünü değiştiğini, daha sonra Şıh Cuma ile sohbet etmek için Ahmet Direk'in evine gittiği söyleyen Akkuş, sanıklardan Mahmut Direk'in yakalama kararı olması sebebiyle Karacan'ı göstererek, "Bu kişiyi götürün, öldürün, bu kişi geri gelmeyecek." şeklinde sözler sarf ettiği belirtildi.

Bunun üzerine sanık Ahmet Direk, İzzettin Hoca ve İbrahim Daban, Mustafa Karacan'ı konuşma bahanesiyle çağırdıkları ve Antalya-Isparta karayolunda bir süre dolandıklarını kaydeden Savcı Akkuş, sanıkların daha sonra Karacan'ın kafasına taş ile vurup, bıçaklayarak cesedini kanala attıklarını aktardı.

Savcı Akkuş, sanıklar Mahmut Direk, İzzettin Hoca, İbrahim Daban ve Ahmet Direk'in, "kasten öldürme", "kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma" ve "mala zarar verme" suçlarından cezalandırılmalarını talep etti. Akkuş, 4 sanık hakkında kasten öldürme suçundan müebbet hapis cezası, diğer suçlardan ise 4 yıl 4 ay ile 17 yıl arasında hapis cezası verilmesini istedi.

Mahkeme heyeti, tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verdi. Tanıkların dinlenmesi ve eksikliklerin tamamlanması için duruşma 2 Haziran 2016 tarihine ertelendi.

4 çocuk babası Mustafa Karacan'ın (34) cesedi, 7 Ekim 2015 tarihinde polis tarafından Antalya'nın Muratpaşa ilçesi Düden Çayı kenarında bulunmuştu. Olayla ilgili Mustafa Direk, İzzettin Hoca, İbrahim Daban ve Ahmet Direk tutuklanmış, firari İskender Direk hakkında da yakama kararı çıkarılmıştı.

Yorumlar