Antalya'da terör örgütü DAEŞ davası

- Antalya'da DAEŞ terör örgütü üyesi oldukları ve ABD'nin Adana Başkonsolosluğuna saldırı düzenleyecekleri iddia edilen 9'u tutuklu 10 sanığın yargılandığı dava başladı - Duruşma sonunda, 9 tutuklunun tamamının tutukluluk halinin devamına karar verildi

Google Haberlere Abone ol
Antalya'da terör örgütü DAEŞ davası

ANTALYA (AA) - Antalya'da terör örgütü DAEŞ üyesi oldukları ve ABD'nin Adana Başkonsolosluğuna silahlı ve bombalı eylem düzenleyecekleri iddia edilen 9'u tutuklu 10 sanığın yargılanmasına başlandı.

Antalya 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada, tutuklu sanıklar Albudkader Alaboud, Yunus Karakoç, Selahattin Bolandi, Emrullah Oğuz, İbrahim Gök, Nurettin Algan, Emin Can Özdemir, Harun Uyğur ve Ömer Yiğit, tutuksuz sanık Muştak Batan ile avukatları hazır bulundu.

Duruşmada savunması alınan sanık Selahattin Bolanlı, Antalya Emniyet Müdürlüğündeki ifadesinde yer alan ABD'nin Adana Başkonsolosluğuna saldırı düzenleneceğine yönelik yazı ve haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirtti.

Bolanlı, 5 yıl önce özel güvenlik görevlisi olarak çalıştığını bu nedenle de kendisinin El-Kaide terör örgütü mensubu olma adı altında dinlendiğini şimdi ise DAEŞ terör örgütüne üye olma suçlamasıyla teknik ve fiziki takibe alındığını kaydetti.

Mahkeme başkanının, sanığın evinde bulunan terör örgütü DAEŞ'e ait olan Arapça yazılı bayrağı sorması üzerine, sanık Bolanlı, "Ben bu bayrağı gördüm ve hocaya göstererek üzerinde ne yazdığını sordum. Hoca da 'La ilahe illallah' yazısının yazıldığını söyledi. Ben de İstanbul'dan bu bayraktan bir tane getirip, evime astım. Evimde bayrağın asılı olduğu doğrudur." dedi.

IŞİD veya DAEŞ terör örgütüyle ilgisinin bulunmadığını, daha önce Adana'ya giderek, Suriyelilere yardım götürdüğünü iddia eden sanık Bolanlı, "İzin zamanımda Adana'ya gittim. Oradaki Suriyelilere yardım götürdüm. Eğer Suriyelilere yardım götürmek suçsa Türkiye, en büyük suçlu." diye konuştu.

Duruşmada tercüman Mehmet Köse eşliğinde ifadesi alınan Suriyeli sanık Abdulkader Alaboud ise Suriye'de iç savaş çıkmadan önce Esed'in ordusunda askerlik yaptığını, iç savaş sonrasında da Özgür Suriye Ordusu'na katıldığını belirtti.

Savaş sırasında yaralandığı için Türkiye'ye gelmek zorunda kaldığını anlatan Alaboud, "Telefon konuşmalarımda 'Adana'daki ABD konsolosluğuna saldırı düzenlemek' gibi bir cümle kullandım. Amacım ise IŞİD'den para koparıp, Avrupa'ya kaçmaktı. Onlarda para koparmak için bu şekilde konuşmalar yaptım." dedi.

Sanıklarının tamamının tutukluluk halinin devamına karar verilen duruşma, eksik belgelerin tamamlanması için ileri bir tarihe ertelendi.

Yorumlar