Antalya'da kedi ölümleriyle ilgili soruşturma başlatıldı

- Antalya Candost Derneği Başkanı Yanık: - "Son iki ay içerisinde yakılarak, tecavüz edilerek ve boğularak 11 kedi öldürüldü. Biz de olayla ilgili Antalya Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunduk"

Google Haberlere Abone ol
Antalya'da kedi ölümleriyle ilgili soruşturma başlatıldı

ANTALYA (AA) - Antalya Candost Derneği Başkanı Arife Yanık, iki ay içerisinde 11 kedinin öldürüldüğünü belirterek, olayla ilgili Cumhuriyet Başsavcılığının çalışma başlattığını söyledi.

Yanık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Muratpaşa ilçesindeki Düden Park'ta her geçen gün sayıları artan hayvan katliamları yapıldığını dile getirdi.

Bölgede her gün kedi ölümleriyle karşılaştıklarını belirten Yanık, son iki ay içerisinde 11 kedinin öldürüldüğünü ifade etti. Daha önce Düden Park'ta yaralı halde buldukları kediyi veterinere götürdüklerini anlatan Yanık, şunları kaydetti:

"Veterinerde yapılan incelemede kedinin cinsel istismar sonucu, bir cisimle tecavüz edildiği belirlendi ve bu rapor olarak onaylandı. Biz il başlarda kavga sonucu, doğal kedi ölümleri sanıyorduk ancak bu rapordan sonra öyle olmadığını gördük. Bu ortaya çıkınca aynı yerdeki kedi ölümü arttı. Bir gün sabaha kadar nöbet tuttuk, yakalayamadık."

Dün boğularak, gece de yakılarak iki kedinin öldürüldüğünü vurgulayan Yanık, konuyla ilgili Antalya Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunduklarını, dilekçelerinin savcılık tarafından kabul edildiğini anlattı.

Başlatılan soruşma sonucunda, İl Emniyet Müdürlüğü Olay Yeri İnceleme ekiplerinin olay yerinde araştırma yaptığını, parmak izi aldığını bildiren Yanık, bölgeye kamera takılması için izin almaya çalıştıklarını söyledi.

Yorumlar