Antalya'da annesini öldüren şizofreni hastası genç

- Konyaaltı ilçesinde geçen yıl 60 yaşındaki annesini başına sert bir cisimle vururak öldürdüğü gerekçesiyle yargılanan sanık, cezai ehliyetinin bulunmaması nedeniyle tahliye edildi - Sanıkla ilgili düzenlenen sağlık raporunda, suç esnasında psikiyatrik hastalığın etkisinde olduğu ve işlediği suçun hukuki anlam ve sonuçlarını algılamadığına yer verildi

Google Haberlere Abone ol
Antalya'da annesini öldüren şizofreni hastası genç

ANTALYA (AA) - Antalya'nın Konyaaltı ilçesinde annesini öldürdüğü gerekçesiyle yargılanan Demre eski Belediye Başkanı Adnan Genç'in şizofreni tedavisi gören oğlu Batuhan Genç, cezai ehliyetinin bulunmaması nedeniyle tahliye edildi.

Antalya 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, sanık Batuhan Genç (26), babası müşteki Adnan Genç, yakınları ve taraf avukatları katıldı.

Daha önce İstanbul Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesinde tedavi gören sanık Genç, duruşmaya ilk kez katıldı.

Duruşmada susma hakkını kullanan Genç, mahkeme başkanının "Anneni sen mi öldürdün?" sorusuna "evet ben öldürdüm" yanıtını verdi. "Psikolojik tedavi gördün mü?" sorusunu da sanık Genç, "evet" diye cevapladı.

Genç, olayın meydana geldiği tarihten öncede psikolojik olarak tedavi gördüğünü ve soruşturma aşamasında verdiği ifadenin doğru olduğunu onayladı.

Duruşmada esas hakkındaki mütalaasını açıklayan cumhuriyet savcısı, olay tarihinde sanığın annesine intihar edeceğini söylediği ve bunun üzerine anne Zahide Genç'in duruma karşı koymak istediğini belirtti.

İkili arasında bunun üzerine tartışma çıktığını ve anne Genç'in olayı yakınlarına telefonla haber verdiğini anlatan cumhuriyet savcısı mütalaasında, olay yerine gelen yakınların evde anne ve oğul arasında yaşanan tartışmaya da şahit olduklarını kaydetti.

Evdeki tartışma sesinin kesilmesi üzerine Batuhan Genç'in evden ayrılıp kıyafetlerini çıkararak denize doğru koşarak gittiğini anlatan cumhuriyet savcısı, çilingir yardımıyla içeri giren yakınlarının Zahide Genç'in cesediyle karşılaştığını ifade etti.

- "Olay anında psikiyatrik hastalığın etkisindeydi"

Cumhuriyet savcısı, İstanbul Bakırköy Prof. Dr. Mazhar Osman Ruh ve Sinir Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimliği tarafından düzenlenen raporda, sanığın olay tarihinde kasten öz annesini öldürme suçu esnasında Atipik Psikoz denilen psikiyatrik hastalığın etkisinde olduğunun yer aldığını belirtti.

Söz konusu raporda, sanığın işlediği suçun hukuki anlam ve sonuçlarını algılamadığı ve davranışlarını yönlendirme yeteneğinde önemli ölçüde azalma olduğunun anlatıldığını belirten savcı, raporda sanığın suça yönelik cezai sorumluluğun olmadığına yer verildiğini kaydetti.

Savcı mütalaasında, sanık Genç'in her ne kadar annesini öldürmüş olsa da sağlık kurulu raporunda sanığın cezai ehliyetinin olmadığının belirtildiğini anlattı. Bu doğrultuda sanığa ceza verilmesine yer olmadığını aktaran savcı, tahliyesine karar verilmesi gerektiğini de ifade etti.

- Tahliye kararı verildi

Duruşmaya verilen aranın ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanık Batuhan Genç'e annesi Zahide Genç'i öldürme suçundan kamu davası açıldığını belirterek, sanığın olay tarihinde akıl hastası olması nedeniyle ceza verilmesine yer olmadığına hükmetti.

Sanığın bu nedenle tahliye edilmesine karar veren mahkeme, Genç'in Yüksek Güvenlikli Sağlık Kurumunda koruma ve tedavi altına alınmasını kararlatırdı.

- Olay

Antalya'nın Konyaaltı ilçesinde 12 Aralık 2015 tarihinde Demre ilçesi eski Belediye Başkanı Adnan Genç'in şizofreni tedavisi gören oğlu 26 yaşındaki Batuhan Genç, annesi 60 yaşındaki Zahide Genç'i başına sert bir cisimle vurarak öldürmüştü.

Yorumlar