Antalya Film Destek Fonu ödülü için başvuru süresi başladı

ANTALYA (AA) - Türkiye sinema sektörünün gelişimine destek olan Uluslararası Antalya Film Festivali kapsamında verilen Antalya Film Destek Fonu (AFDF) ödülü...

Google Haberlere Abone ol
Antalya Film Destek Fonu ödülü için başvuru süresi başladı

ANTALYA (AA) - Türkiye sinema sektörünün gelişimine destek olan Uluslararası Antalya Film Festivali kapsamında verilen Antalya Film Destek Fonu (AFDF) ödülü için başvuru süresi başladı.

Antalya Film Festivali basın ofisinden yapılan yazılı açıklamada, Antalya kentindeki film üretimini artırmak, şehri Türkiye ve dünya film endüstrisinin önemli merkezlerinden birine dönüştürmek amacıyla geçen yıl başlatılan Antalya Film Destek Fonu ödülünün, bu yıl da festivalin önemli bölümleri arasında yer aldığı belirtildi.

- Para ödülü 100 bin lira

Açıklamada, özel bir sertifika ve 100 bin lira para ödülü bulunan AFDF'nin yönetmeliği ve başvuru formunun 53. Uluslararası Antalya Film Festivali resmi internet sitesinde yayınlandığı ifade edildi.

Başvuruların 19 Ağustos'a kadar yapılabileceği kaydedilen açıklamada, senaryosu son bir yıl içerisinde yazılmış ve çekimlerinin en az üçte birlik kısmı Antalya'da gerçekleştirilecek uzun metrajlı kurmaca veya belgesel film senaryolarının sahiplerinin başvuruda bulunabileceği belirtildi.

Yorumlar