Anneler Günü'nü, şehit evlatlarının mezarı başında kutladılar

- Kayseri'de, mezarlık ziyareti yapan şehit anneleri, gözyaşlarına hakim olamadı

Google Haberlere Abone ol
Anneler Günü'nü, şehit evlatlarının mezarı başında kutladılar

KAYSERİ (AA) - Kayseri'de Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimler Derneği Kayseri Şubesi, Kartal Hava Şehitliği'nde Anneler Günü dolayısıyla program düzenledi.

Aileler, Anneler Günü'nü çocuklarının mezarı başında dua ederek kutladı, şehit anneleri bu sırada gözyaşlarına hakim olamadı.

Kur'an-ı Kerim okunup dua edilmesinin ardından konuşan Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimler Derneği Kayseri Şube Başkanı Ali Yavuz, Anneler Günü dolayısıyla Kartal Hava Şehitliği’nde bir araya geldiklerini ve bu ülke için canlarını, kanlarını veren vatan evlatlarını unutmadıklarını göstermek istediklerini söyledi.

Annelerin çocuklarıyla kucaklaştığını, bu kucaklaşmaya vesile oldukları için de mutlu olduklarını ifade eden Yavuz, "Anneler burada hüzünlü bir şekilde Anneler Günü'nü kutluyor. Biz de burada şehit annelerinin Anneler Günü'nü kutlamak, onlara destek vermek için yanlarında bulunduk. Biz şehit annelerimizin bir evladı olarak bizleri kabul etmelerini istiyoruz ve onların acılarını paylaşmak için elimizden ne geliyorsa ​yapmaya gayret ediyoruz." diye konuştu.

2010 yılında İstanbul'daki bombalı saldırıda şehit olan Jandarma Astsubay Başçavuş Duran Bayram'ın annesi Kudret Bayram da "Şehit olmadan önce Anneler Günü'nde oğlum bana gelirdi sürprizler yapardı, beni şaşırtır, aldığı hediyelerle beni heyecanlandırırdı. Şimdi o gelemiyor ben onun yanına geliyorum. Anneler Günü'nde beni çiçeksiz bırakmazdı. Artık o getiremiyor ben ona çiçek getiriyorum. Onsuz günler hiç geçmiyor. Ne sabah oluyor ne akşam. Allah kimseye böyle acılar göstermesin" diyerek duygularını dile getirdi.

Aileler, çocuklarının mezarlarını temizleyip dua ettikten sonra şehitlikten ayrıldı.

Yorumlar