Ankara'daki okula şehit astsubay Ömer Halisdemir'in ismi verildi

- Gölbaşı'nda FETÖ mensubu Hamdi Akın İpek'in annesinin ismini taşıyan bir okula darbe girişimi sırasında şehit olan Astsubay Ömer Halisdemir'in ismi verildi

Google Haberlere Abone ol
Ankara'daki okula şehit astsubay Ömer Halisdemir'in ismi verildi

ANKARA (AA) - Ankara'nın Gölbaşı ilçesinde bir okula Fetullahçı Terör Örgütü'ne yönelik açılan davalar kapsamında kırmızı bültenle aranan örgüt mensubu Hamdi Akın İpek'in annesi Melek İpek'in ismini taşıyan bir okula FETÖ'nün darbe girişimi sırasında şehit olan Astsubay Ömer Halisdemir'in ismi verildi.

Gölbaşı İlçe Milli Eğitim Müdürü Hayrettin Balcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada FETÖ'nün darbe girişimi sürecindeki operasyon ve soruşturmaların devam ettiği ilçede okul isimlerinin de ele alındığını bildirdi.

Örgütün önde gelen isimleri arasında yer alan ve açılan davalar kapsamında kırmızı bültenle aranan Hamdi Akın İpek'in annesinini ismini taşıyan Melek İpek Ortaokulu'nun isminin değiştirildiğini kaydeden Balcı, okula darbe girişimi sırasında şehit olan "Şehit Astsubay Ömer Halisdemir" isminin verildiğini ifade etti.

FETÖ ile sonuna kadar mücadele edeceklerini ve tüm izlerini okullardan kazıyacaklarını vurgulayan Balcı, "Diğer şehitlerimizin isimlerinin de belirlediğimiz okullarda yaşaması için çalışmaya devam ediyoruz" dedi.

15 Temmuz Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında darbe yanlısı Tuğgeneral Semih Terzi ve bir grup askerin Ankara'daki Özel Kuvvetler Komutanlığı'nı basarak ele geçirmek istemesi üzerine Piyade Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir, darbeci komutanı vurmuş, açılan ateş sonucu şehit olmuştu.


Yorumlar