Ankara'da "kapkaç" anı güvenlik kamerasında

- Elindeki 130 bin lira parayla bir banka şubesi önüne gelen kişinin, kapkaç yöntemiyle soyulma anı güvenlik kamerasına yansıdı

Google Haberlere Abone ol
Ankara'da "kapkaç" anı güvenlik kamerasında

ANKARA (AA) - Ankara'da elindeki 130 bin lira parayla bir banka şubesi önüne gelen kişinin kapkaç yöntemiyle soyulma anı güvenlik kamerası tarafından kaydedildi.

Yenimahalle'deki banka şubesi önünde 28 Aralık 2016'da meydana gelen olayda, N.A. isimli kişi, elindeki poşette bulunan 130 bin lirayı bankaya yatırmak isterken arkasından gelen bir kişi tarafından kapkaç yöntemiyle soyuldu.

Yol kenarında kendisini bekleyen araca koşan zanlıyı kovalayan N.A'nın engellemeye çalıştığı araçla yaklaşık 50 metre sürüklendiği an görüntülere yansıdı. Şüpheliler ise olay yerinden kaçmayı başardı.

Olayın ardından çalışma başlatan Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, N.A'nın ifadesi doğrultusunda güvenlik kamerası kayıtlarını incelemeye aldı. Ekipler, kimliklerini belirledikleri C.K ve G.P. isimli zanlıları 7 Şubat'ta yakaladı.

Emniyetteki ifadelerinde olayı gerçekleştirdiklerini kabul eden zanlılar, kullandıkları aracı çaldıklarını, 13 Ocak'ta da Çankaya'da başka bir kapkaç olayına karıştıklarını itiraf etti.

Zanlılar, itiraf ettikleri diğer olayda ise Y.C isimli vatandaşa ait olduğu öğrenilen 98 bin lirayı çaldıklarını ve olayı F.M. ve U.M. ile yaptıklarını kaydetti.

Diğer olayda isimleri geçen F.M. ve U.M'nin daha önce işlediği suçlardan dolayı cezaevinde oldukları öğrenilirken, C.K. ve G.P. çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Yorumlar