Ankara'da "Demokrasi ve Şehitler Mitingi"

- İstanbul Yenikapı'da ve Türkiye'nin 81 ilinde milyonlarca vatandaşın katılımıyla gerçekleşen "Demokrasi ve Şehitler Mitingi"ne Ankara'dan da onbinler destek verdi

Google Haberlere Abone ol
Ankara'da "Demokrasi ve Şehitler Mitingi"

ANKARA (AA) - İstanbul Yenikapı'da ve Türkiye'nin 81 ilinde milyonlarca vatandaşın katılımıyla gerçekleşen "Demokrasi ve Şehitler Mitingi"ne Ankara'dan da onbinler destek verdi.

Ellerinde Türk bayrakları, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın fotoğraflarıyla Kızılay Meydanı'nda toplanan vatandaşlar, "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" sloganları attı. Kurulan platformdan, Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, AK Parti, CHP ve MHP'den bazı milletvekilleri ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek halkı selamladı.

Halka "birlik ve beraberlik" mesajlarının verildiği selamlama konuşmalarının ardından, alandaki dev ekrandan, İstanbul Yenikapı'daki mitinge bağlanıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Yenikapı miting alanına geldiğinin söylenmesi, Ankara'da da coşkuyla karşılandı.

Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı'nı hep bir ağızdan okuyan vatandaşlar, Kuran-ı Kerim tilavetini dinledi.

Vatandaşlar, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'in duasına ise "amin" diyerek eşlik etti. Mitinge, bazı ailelerin çocuklarını da getirdiği görüldü.

Alanda toplanan kalabalığa, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nce 150 bin Türk Bayrağı dağıtıldı. Dağıtılan bayrağın, ihtiyacı karşılamaması üzerine alana tekrar bayraklar getirildi.

Yorumlar