Ankara'da bulunan patlayıcı ve fünyeler

- Mamak'ta Samsun yolunun kenarında bir çukurda bulunan el yapımı patlayıcı ve fünyelerle ilgili 1 kişi tutuklandı

Google Haberlere Abone ol
Ankara'da bulunan patlayıcı ve fünyeler

ANKARA (AA) - Ankara'nın Mamak ilçesinde yol kenarında bir çukurda bulunan el yapımı patlayıcı ve fünyelerle ilgili 1 kişi tutuklandı.

Ankara İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince, 25 Şubat'ta, Ortaköy Mahallesi Serpme Evler mevkisinde Samsun karayolu kenarında üzeri ağaç dallarıyla kapalı bir çukurda çuval içinde bulunan 6 kilo 654 gram patlayıcı ile 4 el yapımı fünye incelenmek üzere Ankara Polis Kriminal Laboratuvarına götürüldü.

Bulgular üzerinde burada yapılan incelemede elde edilen parmak izi, Kocaeli'de terör amaçlı örgüte üye olmak suçundan hakkında işlem yapılan Selman Çetiner'in parmak iziyle uyuştu.

İfadesine başvurulan Çetiner, suçlamaları reddetti ve hiç Ankara'ya gelmediğini, patlayıcı ve fünyelerle ilgisinin bulunmadığını bildirdi.

İfade işleminin ardından Ankara 3. Sulh Ceza Hakimliğine sevk edilen Selman Çetiner, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Selman Çetiner'in, Konya'da 7 Mart'ta bulunan patlayıcıların üzerinde parmak izi çıkan ve terör örgütüne silah temini suçundan cezaevinde bulunan Rıdvan Güven ile üç kez Van'a gittikleri ve iki kez aynı otelde kaldıkları belirlendi.

Yasa dışı yollarla Suriye'nin Ayn El-Arap kentine geçip tekrar Türkiye'ye döndüğü tespit edilen Güven'in, Hasan kod adlı bir kişiyle irtibatlı olduğu, bu kişinin Toprak Dağlı adına hazırlanan ve içinde patlayıcı ile fünyeler bulunan paketi kendilerine iletilen notta adı bulunan kişiye ulaştırmaları yönünde Çetiner ve Güven'e talimat verdiği öğrenildi.

Güven'in kız kardeşinin de örgütün dağ kadrosundan olduğu tespit edildi.

Yorumlar