Ankara Valisi Topaca, asayiş denetimine katıldı

- Vali Topaca: - "Bundan sonra oluşturduğumuz ekipler vasıtasıyla belli büyüklükteki parklarda, gerek özel güvenlik gerekse polis ekipleriyle daimi kontrol, arama ve denetim faaliyetini yürüteceğiz, gayriahlaki işlerin buralarda icrasına hiçbir şekilde izin vermeyeceğiz"

Google Haberlere Abone ol
Ankara Valisi Topaca, asayiş denetimine katıldı

ANKARA (AA) - Ankara Valisi Ercan Topaca, Yenimahalle ilçesinde asayiş denetimine katıldı.

Ankara Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Demet Mahallesi Bağdat Caddesi'ndeki Cemre Parkı çevresinde vatandaşların huzuru ve güvenliği için asayiş denetimi yaptı. Denetimlere Vali Topaca ve İl Emniyet Müdürü Mahmut Karaaslan da katıldı.

Vali Topaca, gazetecilere yaptığı açıklamada, amaçlarının yollarda, sokaklarda ve parklarda yasa dışı faaliyetleri, kötü niyetli kişilerin çocukları ve gençleri istismar etmesini engellemek olduğunu söyledi.

Suç ve suçlularla mücadelede daha yoğun faaliyet dönemine girdiklerini belirten Topaca, çocukları korumak maksadıyla parklarda, bazı cadde ve sokaklarda, suçların olabileceğini düşündükleri alanlarda denetimleri artıracaklarını anlattı.

Topaca, hiç kimsenin çocukların cebindeki harçlıkları çalmasına, onları zehirlemesine ve kötü yola çekmesine müsaade etmeyeceklerine dikkati çekerek, çocukların iyi yetiştirilmesi ve iyi eğitim almasının önemine değindi.

"Uyuşturucuyla, fuhuşla, gayriahlaki işlerle mücadele, sadece polisin yapacağı bir mücadele değildir." diyen Topaca, mutlaka toplumun bütün fertlerinin, bunun sorumlu kişilerin polisle birlikte yürütmesi gereken mücadele olduğunu vurguladı.

Vatandaşları suç ve suçlularla mücadelede polis ve jandarmaya yardımcı olmaya davet eden Topaca, gençlere ve çocuklara sahip çıkmanın ülkenin geleceğine sahip çıkmakla eş değer olduğunu söyledi.

Topaca, denetimlerde görev yapan polis ve jandarmaya ekiplerine teşekkür ederek, şunları kaydetti:

"Bundan sonra oluşturduğumuz ekipler vasıtasıyla belli büyüklükteki parklarda, gerek özel güvenlik gerekse polis ekipleriyle daimi kontrol, arama ve denetim faaliyetini yürüteceğiz, gayriahlaki işlerin buralarda icrasına hiçbir şekilde izin vermeyeceğiz. Vatandaşlarımızın da bu konuda duyarlı olmalarını, bu tür bir kötü olayla karşılaştıkları zaman mutlaka 155'i de arayarak bu konudan polisi ve 156 jandarmayı arayarak özellikle yardımcı olmalarını rica ediyorum."

Vali Ercan Topaca, asayiş uygulaması yapan polislerle tokalaşarak denetimler hakkında bilgi aldı.

Yorumlar