Ankara Valiliğinden LYS tedbirleri

- 18-19 Haziran ve 25-26 Haziran 2016 tarihlerinde sınavların yapılacağı mahallerin bahçelerine ve çevrelerine hiçbir araç park ettirilmeyecek - Nüfus cüzdanını kaybeden veya unutan adayların mağdur olmamaları için sınav günlerinde 9 ilçe nüfus müdürlüğü açık olacak

Google Haberlere Abone ol
Ankara Valiliğinden LYS tedbirleri

ANKARA (AA) - Ankara Valiliği, Lisans Yerleştirme Sınavı'nın (LYS) yapılacağı 18-19 Haziran ve 25-26 Haziran günlerinde, adaylara sakin ve güvenli sınav ortamlarının temin edilmesi için tüm vatandaşların hassasiyet göstermelerini istedi.

Ankara Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, 18-19 Haziran ve 25-26 Haziran 2016 tarihlerinde yapılacak LYS'nin sakin ve güvenli bir ortamda geçmesi için tedbirler alındığı bildirildi.

Açıklamada, sınavların yapılacağı mahallerin bahçelerine ve çevrelerine sınav günleri hiçbir vasıtanın park ettirilmeyeceği ifade edildi.

Belediye başkanlıklarınca sınav merkezlerine gitmek için kullanılan güzergahlarda toplu taşıma seferlerinin herhangi bir aksaklığa meydan verilmeden sürdürüleceği kaydedilen açıklamada, sınav yerlerinin hazırlanmasının İl Milli Eğitim Müdürlüğü, sağlık tedbirlerinin alınmasının ise İl Sağlık Müdürlüğünce planlanacağı belirtildi.

LYS'ye katılacak öğrencilerden nüfus cüzdanını kaybeden veya unutanların mağdur olmamaları için 18-19 Haziran ve 25-26 Haziran 2016 tarihlerinde Altındağ, Beypazarı, Çankaya, Etimesgut, Keçiören, Mamak, Sincan, Polatlı ve Yenimahalle ilçe nüfus müdürlüklerinin açık tutulacağı bildirildi.

Sınavların yapılacağı mahaller ve çevrelerinde gerekli emniyet tedbirlerinin, polis ve jandarma tarafından planlanacağına işaret edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Gençlerimizin uzun ve yorucu çalışmalarının değerlendirileceği ve gelecekleri bakımından da önem taşıyan bu sınavlar nedeniyle her kademedeki personelin ve vatandaşlarımızın sevgili öğrencilerimize sakin ve güvenli sınav ortamlarının temin edilmesi bakımından hassasiyet göstermeleri, adayların başarısı açısından fevkalade önemlidir. Bu vesileyle sınava girecek tüm gençlerimize Ankara Valiliği olarak başarılar diler, gösterecekleri hassasiyet için değerli Ankaralılara teşekkür ederiz."



Yorumlar