Ankara Koruma Kurulu 2. Olağan Toplantısı

- Toplantıda, Ankara Cumhuriyet Başavcılığı ile Ankara Barosu arasında, mahkumların kamuya yararlı işlerde çalıştırılmasına ilişkin iş birliği protokolü imzalandı

Google Haberlere Abone ol
Ankara Koruma Kurulu 2. Olağan Toplantısı

ANKARA (AA) - Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı ile Ankara Barosu arasında, mahkumların kamuya yararlı işlerde çalıştırılmasına ilişkin iş birliği protokolü imzalandı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik Müdürlüğünce "Koruma Kurulu 2016 2. Olağan Toplantısı" gerçekleştirildi. Ankara Barosunun Gölbaşı ilçesindeki sosyal tesislerinde yapılan toplantıda, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı ile Ankara Barosu arasında, aldıkları para cezasını ödeyemeyenlerin denetimli serbestlik çerçevesinde kamu yararına çalışmalarını öngören bir iş birliği protokolü de imzalandı.

İmza töreninde konuşan Ankara Cumhuriyet Başsavcı Vekili Kemal Demirdön, yalnızca para cezası almış ancak cezayı ödeyemeyen mahkumların kamuya yararlı işlerde, hiçbir ücret almadan çalışacakları bir projeyi hayata geçireceklerini aktardı.

Demirdön, bu tür projelerin son yıllarda ön plana çıktığını belirterek "Şu anda Ankara'da 5 üniversite hastanesindeki temizlik işlerini bizim mahkumlarımız yapıyor. Ayrıca adliyede de 100'e yakın mahkum çalışıyor." dedi.

Ankara Barosu Genel Sekreteri Ramiz Erinç Sağkan da "Avukatlık Kanunu'nun birinci maddesi, avukatlığı bir kamu hizmeti olarak tanımlıyor. Biz de baro olarak kamu hizmetinin gerektirdiği gerek yükümlülükleri gerekse sosyal ve toplumsal projeleri yerine getirmeye çalışıyoruz." diye konuştu.

Konuşmalar ve sunumun ardından, Demirdön ve Sağkan iş birliği protokolünü imzaladı.

Yorumlar