Anayasa Mahkemesinin iki üyesi hakkında soruşturma

- Anayasa Mahkemesi Başkanlığı, FETÖ'nün darbe girişimiyle ilgili gözaltına alınan Altan ve Tercan hakkında disiplin soruşturması başlattı

Google Haberlere Abone ol
Anayasa Mahkemesinin iki üyesi hakkında soruşturma

ANKARA (AA) - Anayasa Mahkemesi Başkanlığı, FETÖ'nün darbe girişimine yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan üyeler Alparslan Altan ve Erdal Tercan hakkında disiplin soruşturması başlattı.

FETÖ'nün darbe girişimiyle ilgili Ankara Cumhuriyet Başsvcılığınca başlatılan soruşma kapsamında, haklarında gözaltı kararı verilen Anayasa Mahkemesi üyeleri Alparslan Altan ve Erdal Tercan, polis ekiplerince gözaltına alınmıştı.

Anayasa Mahkemesi Başkanlığı, 2 üye hakkında disiplin soruşturması işlemlerini başlattı.

Alınan bilgiye göre, Yüksek Mahkeme'nin başlattığı disiplin soruşturması sürecinde, iki üyeyle ilgili iddiaları araştırmak üzere ön soruşturmacı olarak bir raportör atandı. Bu raportörün hazırlayacağı rapor, Anayasa Mahkemesi Genel Kuruluna sunulacak.

Bu rapor doğrultusunda toplanacak Anayasa Mahkemesi Genel Kurulu, soruşturmanın yapılması kararı verirse soruşturmayı yürütmek üzere 3 kişilik bir heyet görevlendirilecek.

Genel Kurul, bu 3 kişilik heyetin hazırlayacağı rapor doğrultusunda tekrar toplanarak, iki üye hakkında açığa alınmaları da dahil nihai kararı verecek.

Yorumlar