Anadolu Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu Genel Başkanı Sözen:

- "(PKK) Bunlar bizlere kötülük ediyor. Bu cinayet şebekesi, bizi asla temsil etmiyor, Kürt halkının temsilcisi değildir" - "Onlar bizi bölmeye çalıştıkça inşallah biz daha da birleşeceğiz, daha da birliğimiz, kardeşliğimiz kenetlenecek"

Google Haberlere Abone ol
Anadolu Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu Genel Başkanı Sözen:

SAKARYA (AA) - Anadolu Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu Genel Başkanı Ziya Sözen, "(PKK) Bunlar bizlere kötülük ediyor. Bu cinayet şebekesi, bizi asla temsil etmiyor, Kürt halkının temsilcisi değildir" dedi.

Sözen ve Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki bazı aşiret liderleriyle Mardin'in Derik Kaymakamlığına PKK'lı teröristlerce el yapımı patlayıcı ile düzenlenen saldırı sonucu yaralanan ve Gaziantep'te tedavi gördüğü hastanede şehit düşen Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk'ün Sakarya'nın Arifiye ilçesi Cumhuriyet Mahallesi'ndeki babaevini ziyaret ederek şehidin ailesi ile yakınlarına başsağlığı diledi.

Sözen, ziyaretin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, kaymakamın şehit edilmesinin ailesinde olduğu gibi Doğu ve Güneydoğu, Mardin ve özellikle Derik halkında çok büyük acı yarattığını söyledi.

Şehit kaymakamın odasına konulan bombanın bütün Türkiye'nin, özellikle de Derik halkının kalbine konduğunu dile getiren Sözen, "Bunlar bizlere kötülük ediyor. Bu cinayet şebekesi, bizi asla temsil etmiyor, Kürt halkının temsilcisi değildir. Kürt halkı vatanseverdir, misafirperverdir. Biz ilçe halkı olarak kaymakamı koruyamamanın bir anlamda mahcubiyetini yaşıyoruz. Ama bunlar Doğusu, Batısı, Türk'ü, Kürt'ü ile herkesi hedef almış cinayet şebekesidir." ifadesini kullandı.

Ziya Sözen, PKK terör örgütünün insanlık suçu işlediğini, en büyük zararı bölgedeki Kürt halkına verdiğini dile getirerek, şöyle devam etti:

"Gerçekten son derece üzüntülüyüz. Muhammet Fatih Safitürk gibi bir evladı yetiştirip oraya, halkımıza hizmet etmek için gönderilen bu kaymakama sahip çıkamamanın üzüntüsünü, acısını yüreğimizde derin bir şekilde yaşıyoruz. Hiç kimse bunu unutmasın. Türk halkıyla Kürt halkını, bizi birbirimize kırdırmaya, parçalamaya, bölmeye çalışıyorlar. Onlar bizi bölmeye çalıştıkça inşallah biz daha da birleşeceğiz, daha da birliğimiz, kardeşliğimiz kenetlenecek. Bu birliğin, kardeşliğin kenetlenmesinin bir ifadesi olarak bugün buraya taziye dileklerimizi iletmeye geldik. 15 Temmuz'da denediler, bozamadılar, geçmişte Çanakkale'den bu yana defalarca denediler, bozamadılar. Herkes bunu bilsin ki bunlar Kürt değil, Kürt düşmanıdırlar. Bunlar Marksist, ateist, Leninist düşüncenin ürünüdürler. Bunlar Kürt olsaydı, Kürt halkına gelen hizmeti engellerler miydi? Bunlar Kürt olsaydı, bugün tek suçu Kürt halkına hizmet etmek olan kaymakamımızı şehit etmezlerdi. Allah, onları kahr-ı perişan eylesin."

- "PKK, eninde sonunda mağlup olacak"

Kejan aşiret lideri ve iş adamı Ahmet Kıran da bu ülkenin Türk'ü Kürt'ü olmadığını, Muhammet Fatihlerin kendileri için çok önemli olduğunu kaydetti.

Kaymakamın şehit olmasından ötürü mahcubiyet içerisinde olduklarını dile getiren Kıran, "İnanın bu acıyı yüreğimde hissediyorum. Çok büyük bir acıdır. Bu acıyı inanın geçen yıl hacı anam vefat etti, Muhammet Fatih'in şehadeti onun çok çok üstündedir. Hacı amcaya gelirken de inanın mahcubiyet içerisinde geldik çünkü biz koruyamadık. Koruyamamanın üzüntüsü içerisindeyim. Bütün bölge halkı üzüntü içerisindedir." dedi.

Kıran, cinayet şebekesi PKK'nın eninde sonunda mağlup olacağını ifade ederek, "Milletvekili arkadaşlarımızla da görüştük. Derik'e Muhammet Fatih isminin verilmesiyle ilgili öneri verilip Muhammet Fatih olmasını arzu ediyoruz. İnşallah onun ismini, anısını o bölgede yaşatırız. Bu da bizim onur kaynağımız olur." diye konuştu.

Yorumlar