Anadolu Köy Korucuları, terörle mücadele için rapor hazırladı

- Anadolu Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu, terörle mücadelede yapılması gerekenler konusunda rapor hazırladı - Raporda mücadelenin kararlı şekilde sürdürülmesi ve terör örgütünü besleyen tüm kaynakların engellenmesi gerektiği vurgulandı

Google Haberlere Abone ol
Anadolu Köy Korucuları, terörle mücadele için rapor hazırladı

ANKARA (AA) - Anadolu Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonunca, terörle mücadele konusunda hazırlanan raporda, terör ve teröristlerle kararlı şekilde mücadelenin devam etmesi, terörü besleyen kanalların kapatılması gerektiği vurgulandı.

Anadolu Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu Başkanı Ziya Sözen, yaptığı yazılı açıklamada, Güneydoğu ve Doğu Anadolu'da devam eden terörle mücadelede yapılması gerekenler konusunda hazırladıkları rapora ilişkin bilgi verdi.

Raporda, terörle mücadelenin kararlı şekilde devam etmesi gerektiğini vurguladıklarını aktaran Sözen, "Mücadele tamamen bitmeden yavaşlama veya yarıda bırakma gibi bir tutum içerisine girilmemelidir. Böyle bir durumda bölgenin tamamen kaybedileceği net bir şekilde bilinmelidir." ifadesini kullandı.

Mücadeledeki kararlılığın bölge halkına iyi anlatılması gerektiğini belirten Sözen, asker, polis ve köy koruculara kendini güvende hissedeceği yasal güvenceler getirilmesi, güvencenin kanunlar ve yasalar çerçevesinde kontrol edilebilir şekilde geliştirilmesi, asker, polis ve koruculara terörle ve teröristle mücadelede her türlü desteğin verilmesi, moral ve motivasyonlarını bozacak eylem ve söylemlerden kaçınılması gerektiğini bildirdi.

Sözen, bölge halkının PKK'ya karşı kendisini güvende hissetmesi için yeni koruculuk alımı yapılması gerektiğine de işaret ederek, mevcut korucuların maaş, sosyal güvence ve özlük haklarının iyileştirilmesi gerektiğini kaydetti.

- "PKK'nın yalanlarını anlatmamız lazım"

PKK'dan zarar gören bölge halkının zararının karşılanması gerektiğini ifade eden Sözen, şunları kaydetti:

"Şu anda PKK'ya ve HDP'ye karşı bir kin nefret tutumu içerisine giren bölge halkının bu tutumunun değişmemesi için evleri, iş yerleri yakılan yıkılan vatandaşlarımızın evlerinin ve iş yerlerinin süratli bir şekilde yapılması ve zararlarının karşılanması sağlanmalıdır. Bölge halkı olarak bizlerin, PKK'ya karşı dik durması lazımdır. PKK'nın yalanlarını, yanlışlarını anlatmamız lazımdır. PKK'nın en büyük zararı bölge halkına verdiğini her mecrada dile getirmemiz lazımdır. PKK'nın dinsiz, ateist, marksist bir düşüncenin ürünü olduğunu anlatmamız lazımdır. HDP'nin bugünkü yapısıyla asla bölge halkının temsilcisi olmadığını her yerde anlatmamız lazım. Yıllardır bölgede iş yapıp PKK'ya çok ciddi kaynaklar aktaran firmaların bölgenin yeniden inşası sürecinde asla yer almamalıdırlar. Yani burayı yakıp yıkanlara maddi ve manevi destek verenler burayı yapmamalıdırlar. Devletimiz bu firmaları tespit edip, bunları yasaklı firma kapsamına getirmelidir."

- "Devlet memurları kanunu değişmeli"

Devlet memurları kanununda hızlı şekilde değişiklik yaparak terör örgütleriyle bağı olan memurlarının görevine bir şekilde son verilmesi gerektiğinin altını çizen Sözen, bölgede okullarda çocuklara "Sizin olmanız gereken yer okul değil dağlardır, dağlarda Kürt halkı için mücadele vermeniz gerekirken T.C'nin okuluna niye geliyorsunuz" diye konuşularak dağlara yönlendirildiğini öne sürdü.

Sözen, dini kullanarak çocuklar ve aileler üzerinde olumsuz etki yaratıp, PKK'ya katılımın sağlanması yönünde çalışan imamların olduğu iddia etti.

PKK'ya kaynak sağlayan belediyeler hakkında da soruşturma başlatılması ve söz konusu belediye başkanlarının görevlerinden uzaklaştırılması gerektiğinin altını çizen Sözen, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesi sürgün, işe yaramayan memurlar çöplüğü olmaktan kurtarılmalı; bölgenin örf, adet, gelenek ve göreneklerini benimsemiş, milli ve manevi yönü güçlü, vatandaş odaklı hizmet sunacak yöneticilerin seçilerek bölgeye gönderilmeleri sağlanmalıdır. Terör öğütlerinin mali kaynaklarının kurutulması için çok ciddi anlamda mücadele verilmelidir. Özellikle uyuşturucu ile mücadele kesintisiz devam edilmelidir. Ayrıca PKK terör örgütünün kara para aklama, kadın ticareti, çocuk istismarı ve kaçakçılıkta elde ettiği gelirleri mercek altına alıp bunların önlenmesi için ciddi adımlar atılmalıdır."

Ziya Sözen, bakanlar kurulunun ayda bir bölgedeki farklı illerde yapılmasını ve zaman zaman bölgenin kanaat önderlerinin da toplantılara davet edilmesini önerdi.

Bölgede devlet ve sivil işbirliğiyle cazibe merkezleri kurulması ve buralarda açılacak iş yerlerinde esnaflara vergi, personel ücretleri, kira bedeli gibi konularda kolaylıklar sağlanması gerektiğinin altını çizen Sözen, gençleri spora teşvik edecek yatırımların da yapılması gerektiğini bildirdi.

Terörle mücadelede tüm kurum ve kuruluşlarla vatandaşların topyekün hareket etmesi gerektiğini belirten Sözen, hazırladıkları raporu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a da sunduklarını kaydetti.

Yorumlar