Anadolu Alimler Birliği toplantısı yapıldı

Anadolu Alimler Birliği’nin düzenlediği istişare ve koordinasyon toplantısı Sivas’ta yapıldı.

Google Haberlere Abone ol
Anadolu Alimler Birliği toplantısı yapıldı

Sivas Arifan Külliyesi’nde düzenlenen istişare toplantısına ülkenin dört bir yanından 70’e yakın alim katıldı. Toplantıya; Şeyhü’l-Kurra Mustafa Demirkan, Ömer Faruk Akkaya, Prof. Dr. Ramazan Ayvalı, Hamdi Arslan, Dr. İhsan Şenocak, Tayyip Elçi, Abdullah Taylan, Nureddin Yıldız, Doç. H. İbrahim Kutay, Ömer Arif, Abduşşekur Arslan, Mehmet Paksu, Ali Sözer, Hüseyin Avni Kansızoğlu, Dr. Abdulvahab Ekinciİ, Abdullah Cihangir, Doç. Hikmet Atan, Ahmet Özdemir ve Şevket Gökşan gibi tanınmış isimler de katıldı. Toplantı iki gün sürdü.

Konuyla ilgili açıklama yapan Anadolu Alimleri Birliği Başkanı Ömer Faruk Akkaya, maneviyatımıza tehdit oluşturan dâhili ve harici unsurlara karşı birlikte mücadele etmeyi amaçladıklarını belirterek, “Ülkemizin yaşadığı bu sancılı süreçte zedelenmek istenen milli birlik ve beraberliğimizi muhafaza, inanç ve amel dünyamıza saldıran manevi tahribatlara karşı birleştirici etkin usul ve üsluplar içerisinde çalışmak maksadına binaen gerçekleştirilen toplantımıza Türkiye’nin tüm bölgelerinden gelen 70 alim katılmıştır. Toplantıda başlıca; ehli sünnet inancımızı tahribe yeltenen dahili ve harici birtakım unsurlara karşı tefrikadan uzak birlikte mücadele edilmesi gerektiği, toplumsal ahlaki çözülmeye karşı yol haritası, alimlerin birlik ve beraberliğinin sağlanmasına mani olan arızalar ve bunların ortadan kaldırılması, halkımızın ve gönül coğrafyamızdaki kardeşlerimizin FETÖ başta olmak üzere oluşturulan paralel dinlere karşı dikkatli olunması gerektiği ele alınıp bu yapının cemaat olarak anlaşılmasının mümkün olmadığı ilmi geniş mütalaalar ile neticeye bağlanmıştır” dedi.

Toplantıda alınan kararların ilerleyen günlerde kamuoyu ile paylaşılacağını belirten Akkaya, Ehli Sünnet’e karşı saldırıya geçen tüm asılsız- sapık söylemlere karşı birlikte ve etkin mücadele etmek istediklerini dile getirerek, “Anadolu’daki manevi varlığımızı muhafaza eden cemaatlerimizin, irşat kurumlarımızın ve ilmi tedrisat icra eden medreselerimizin FETÖ ile benzer addedilmesinin hem inanç açısından hem de amel açısından mümkün olmadığı, birçok alanda ülkeye hizmet üreten vakıf, cemaat, medrese ve STK’ların birleştirici bir üslup ile birlik ve beraberliği tesis adına kısa, orta ve uzun vadeli takip etmesi gereken ilmi ve manevi hedeflerin neler olması gerektiği konuları ele alınmıştır. Temel erdemlerimiz etrafında birlik ve beraberlik konusunun altı özellikle çizilmiştir. Tefrikaya hiçbir şekilde müsaade edilmemesi gerektiğinin üzerinde özellikle durulmuştur” şeklinde konuştu.

Yorumlar