Anadolu Ajansından BM Cenevre Ofisi önünde sergi

- Sivillere yönelik silahlı şiddete karşı mücadeleyi simgeleyen "Kırık sandalye heykeli"nin bulunduğu meydanda açılan, AA muhabirlerinin objektifinden, FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında yaşananları yansıtan sergi 29 Eylül'e kadar gezilebilecek

Google Haberlere Abone ol
Anadolu Ajansından BM Cenevre Ofisi önünde sergi

CENEVRE (AA) - Anadolu Ajansı (AA) muhabirlerinin objektifinden, FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında yaşananları yansıtan fotoğraf sergisi, Birleşmiş Milletler (BM) Cenevre Ofisi önünde açıldı.

BM Cenevre Ofisi önündeki, sivillere yönelik silahlı şiddete karşı mücadeleyi simgeleyen "Kırık sandalye heykeli"nin bulunduğu meydandaki sergi, 29 Eylül'e kadar ziyaret edilebilecek. Sergide, AA muhabirlerinin darbe girişimini yansıtan 30 fotoğrafı yer alıyor.

Serginin açılış törenine, Türkiye'nin BM Cenevre Ofisi Nezdindeki Daimi Temsilcisi Büyükelçi Mehmet Ferden Çarıkçı, Dünya Ticaret Örgütü Nezdindeki Türkiye Daimi Temsilcisi Mehmet Haluk Ilıcak, Türkiye'nin Bern Büyükelçiliği Geçici Maslahatgüzarı Volkan Karagöz, Türkiye'nin Cenevre Başkonsolosu Hüseyin Barbaros Dicle ve Dünya Türk-İş Konseyi (DTİK) Yönetim Kurulu Üyesi ve Avrupa Bölgesi Komite Başkanı Suat Şahin de katıldı.

Başkanlığını Ender Demirtaş'ın yürüttüğü İnsan Hakları ve Gelişiminde Uluslararası İşbirliği (International Alliance for Human Rights and Development) örgütü de serginin açılışı öncesi "Türk demokrasisi darbeden daha güçlü" başlıklı konferans düzenledi.

- Büyük ilgi bekleniyor

AA'nın fotoğraf sergisine Cenevre'de görev yapan büyükelçiler, konsoloslar, BM çalışanları, gazeteciler, insan hakları savunucuları ve halkın büyük ilgi göstermesi bekleniyor.

Serginin, sivillere yönelik silahlı şiddete karşı mücadeleyi simgeleyen "Kırık sandalye heykeli"nin bulunduğu meydanda, dünyadaki insan hakları durumunun ele alındığı BM İnsan Hakları Konseyi oturumu yapılırken düzenlenmesi ise ayrı bir önem taşıyor.

BM'nin dünyada insan haklarını ilgilendiren konuları ele alan ve merkezi Cenevre'de bulunan İnsan Hakları Yüksek Komiserliği, FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişiminden 4 gün sonra yaptığı yazılı açıklamada, darbe girişimini kınamaktan kaçınmış ve Türk hükümetine "İnsan hakları ihlalleri yapmama" yönünde uyarılarda bulunmuştu. Açıklamanın yapıldığı basın toplantısında, AA muhabirinin sorusu üzerine, komiserlik darbe girişimini kınamak zorunda kalmıştı.

Yorumlar