Anadolu Ajansı ile ANSA işbirliği anlaşmasını yeniledi

- AA Yönetim Kurulu Üyesi Demirkan: "Bugünkü anlaşma, ilişkilerinin tarihi büyük geçmişe dayanan İtalya ve Türkiye arasında var olan işbirliğini siyasi, kültürel, iktisadi bakımdan arttırması için çok önemli" - ANSA Üst Yöneticisi Cerbone: "Anadolu Ajansı ile işbirliği yapmak bizim için çok önemli"

Google Haberlere Abone ol
Anadolu Ajansı ile ANSA işbirliği anlaşmasını yeniledi

ROMA (AA) - Anadolu Ajansı (AA) ile İtalya’nın önde gelen haber ajansı ANSA arasındaki işbirliği anlaşması yenilendi.

Başkent Roma’daki ANSA’nın genel merkezinde, ANSA Üst Yöneticisi ve Genel Direktör Giuseppe Cerbone, Genel Direktör Yardımcısı Stefano Polli ve ANSA Uluslararası Haberler Masası Şefi Luigi Ambrosino’nun ev sahipliğinde gerçekleşen imza törenine, AA Yönetim Kurulu Üyesi Muhammet Salih Demirkan ile AA Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Özkaya katıldı.

Törende AA ve ANSA, İngilizce dilinde karşılıklı haber paylaşımı, AA’nın dünyada sayılı kurumun yaptığı savaş muhabirliği eğitimine ANSA muhabirlerinin katılımında kolaylık sağlama ve iki ajans arasında deneyim paylaşımı maksatlı gazeteci değişimlerini içeren yenilenmiş işbirliği anlaşması imza edildi.

Anlaşmaya, ANSA adına Üst Yönetici ve Genel Direktör Cerbone, Anadolu Ajansı’nı temsilen AA Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdür Şenol Kazancı adına Yönetim Kurulu Üyesi Demirkan imza koydu. İkili birbirlerine hediyeler verdikten sonra toplu fotoğraf çektirdi.

AA Yönetim Kurulu Üyesi Demirkan, törende yaptığı konuşmada, ANSA’ya ev sahipliğinden ötürü teşekkür ederek, "Böyle bir anlaşma vesilesiyle Roma’da olmaktan mutluyuz. Bugünkü anlaşma, ilişkilerinin tarihi büyük geçmişe dayanan İtalya ve Türkiye arasında var olan işbirliğini siyasi, kültürel, iktisadi bakımdan arttırması için çok önemli." dedi.

Küresel krizlerden geçilen bir dönemde bu şekildeki bilgi paylaşımlarının büyük önem taşıdığını vurgulayan Demirkan, AA’nın özellikle Avrupa ve Akdeniz’de önemli bir haber ortağı kazandığını, böylelikle ANSA haberlerini 11 dilde dünyaya iletmenin mümkün olacağını kaydetti.

ANSA Üst Yöneticisi Giuseppe Cerbone de “Anadolu Ajansı ile işbirliği yapmak bizim için çok önemli." dedi.

Halkların birbiriyle iletişimde olmasının çok önemli olduğunu, ajansların da kendi halklarının bir nevi sözcüsü, onların ruh halini aktaran unsurları gibi gördüğünü söyleyen Cerbone, "Bu tarz anlaşmalarla biz, ülkelerimizin birbirini daha iyi tanımasına yardımcı olabiliriz." ifadesini kullandı.

- ANSA'ya darbe girişimi haber, fotoğraf ve videolarına erimiş kolaylığı

Törende, AA Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Özkaya da ANSA’nın, 15 Temmuz darbe girişimine yönelik, söz konusu tarihten bu zamana kadar yayımlanan haber, fotoğraf ve videolara erişiminde gereken kolaylığın sağlanacağını aktardı, anlaşmanın hayırlı olmasını diledi.

İmza töreninde, Türkiye’nin Roma Büyükelçiliği Müsteşarı Sinem Mingan ve Büyükelçilik Basın Müşaviri Süha Bacanakgil de hazır bulundu. Büyükelçilik yetkilileri, iki büyük ajansın anlaşmadan duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Bu arada, ANSA anlaşma haberini, “İtalya’nın zirvedeki ajansıyla, Türkiye’nin lider ajansı işbirliği anlaşması imzaladı" ifadeleriyle takipçilerine duyurdu.

Yorumlar