Anadolu Adalet Sarayı'nda rotasyon eylemi

- Bir grup adliye çalışanı, Adalet Bakanlığı Memur Sınav Atama ve Nakil Yönetmeliği'ndeki değişiklikle adliye çalışanlarının zorunlu rotasyona tabi tutulduğu iddiasıyla eylem yaptı

Google Haberlere Abone ol
Anadolu Adalet Sarayı'nda rotasyon eylemi

İSTANBUL (AA) - Anadolu Adalet Sarayı'nda çalışan bir grup, Adalet Bakanlığı Memur Sınav Atama ve Nakil Yönetmeliğinde yapılan değişiklikle adliye çalışanlarının zorunlu rotasyona tabi tutulduğu iddiasıyla eylem yaptı.

Adalet Sarayı'nın C blok girişinde toplanan sendika üyeleri, "Rotasyon sürgündür" yazılı pankart açarak çeşitli sloganlar attı. Eyleme CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal ile bazı hakim ve savcılar da destek verdi.

Grup adına açıklama yapan Büro Emekçileri Sendikası (BES) temsilcisi Aysel Gökçek, Adalet Bakanlığı Memur Sınav Atama ve Nakil Yönetmeliği'nde yapılan değişiklikle yazı işleri ve idari işler müdürlerinin belli hizmet sürelerine bağlı olarak zorunlu rotasyona tabi tutulduklarını öne sürdü.

Zorunlu yer değiştirme ile mağduriyet doğacağını savunan Gökçek, "Rotasyon düzenlemesi bireylerin kazanılmış haklarını ihlal edecek ve hukuk devleti ilkeleriyle çelişecektir. Rotasyon düzenlemesinin iptal edilmesini talep ediyoruz" dedi.

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal da, "Temel hak ve özgürlüklerin askıya alınması, sınırlanması ve geri alınmasıyla ilgili arkadaşlarımız bir eylem yaptılar. Eylem tamamen insan haklarına uygun, insan odaklı, barışçıl odaklı. Bu sebepten dolayı destek vermeyip adliye içinde bizi uzaktan izleyen sözde 'emekten yanayım' diyen, gelmeyen tüm insanları buradan kınıyorum." diye konuştu.

Hakim Tamer Akgökçe ise, "Adliye emekçilerin diğer bir kesimi olan müdürlere yönelik, müdürlerin haklarına yönelik bir saldırı ile karşı karşıyayız. Bunun kabul edilmesi mümkün değildir." ifadesini kullandı.

Yorumlar