Amfibi hücum gemisi Anadolu'nun inşa başlangıç töreni

- Milli Savunma Bakanı Yılmaz: - "Bu coğrafyada kalıcı olabilmek için güvenlik ihtiyaçlarının sürekli gözden geçirilmesi gerekir"

Google Haberlere Abone ol
Amfibi hücum gemisi Anadolu'nun inşa başlangıç töreni

İSTANBUL (AA) - Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, bu coğrafyada kalıcı olabilmek için güvenlik ihtiyaçlarının sürekli gözden geçirilmesi gerektiğini söyledi.

Yılmaz, Tuzla Sedef Tersanesi'nde "Çok Maksatlı Amfibi Hücum Gemisi Anadolu'nun İnşa Başlangıç Töreni"ndeki konuşmasında, caydırıcı bir silahlı kuvvetlere sahip olunması gerektiğini vurgulayarak, "Bunun için çalışacağız hem de çok çalışacağız. Bizim en büyük gücümüz, kahramanlıklarla dolu tarihimizdir." dedi.

Çok çalışmanın önemine işaret eden Yılmaz, şöyle konuştu:

"Biz biliyoruz ki herkese çalıştığının karşılığı verilir. Çok çalışacağız ve 'iki günü birbirine eşit olan ziyandadır' bilinciyle çalışacağız. Sorumluluğumuz çok büyük. Bu büyük sorumluluğun gereği olarak da ülkemize kazandırılacak bir büyük eserin de bugün ilk adımını atıyoruz. Daha önce böyle bir eser yapılmadı."

Bu coğrafyada kalıcı olabilmek için güvenlik ihtiyaçlarının sürekli gözden geçirilmesi gerektiğini dile getiren Yılmaz, konuşmasının devamında savunma sanayisinde hayata geçirilen ve devam eden projeler hakkında bilgiler verdi.

Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu ise projenin deniz kuvvetlerinin geleceği adına çok önemli olduğunu ifade ederek, bunu, uzun süredir özlemle beklenen bir proje olarak nitelendirdi.

Harp gemilerinin sadece askeri gücü göstermediğini dile getiren Bostanoğlu, milli bir prestij göstergesi olduğunu da vurguladı.

Yorumlar