Amerikalılar DAEŞ ile mücadeleyi destekliyor ancak Esed'e karışmak istemiyor

- Chicago Küresel İlişkiler Konseyinin yaptığı araştırmaya göre Amerikan halkı, Suriye’de DAEŞ’e karşı mücadeleyi destekliyor ancak Esed ile muhalifler arasındaki savaşa karışılmamasını istiyor

Google Haberlere Abone ol
Amerikalılar DAEŞ ile mücadeleyi destekliyor ancak Esed'e karışmak istemiyor

WASHINGTON (AA) - ABD’de yapılan bir araştırmaya göre, Amerikan halkının büyük bölümü Suriye’de DAEŞ’e karşı yapılan hava saldırılarını destekliyor fakat Beşşar Esed rejimi ile muhalifler arasındaki savaşa dahil olunmaması gerektiğini düşünüyor.

Chicago Küresel İlişkiler Konseyi adlı düşünce kuruluşu, ABD’nin 51 eyaletinde 2 bini aşkın kişi ile yaptığı araştırmada, ABD halkının Washington’un Suriye politikası hakkındaki görüşlerini değerlendirdi.

Bu yıl kasım ayında yapılacak Başkanlık seçimi için yarışan Demokrat Parti adayı Hillary Clinton ve Cumhuriyetçi Parti adayı Donald Trump’ın DAEŞ’e karşı operasyonları desteklediğine dikkat çekilen araştırmada, ABD halkının da bu görüşü savunduğu belirtildi.

Temmuz ayında yapılan araştırmada, ABD halkının yaklaşık yüzde 70’i DAEŞ’e karşı düzenlenen hava saldırılarını desteklediği ortaya çıktı.

Bunun yanı sıra, ABD halkının yüzde 57'si Suriye’ye Özel Operasyon Güçleri yollanması gerektiği fikrini desteklerken, DAEŞ’e karşı karadan müdahale etmek için asker gönderilmesi gerektiğini düşünenlerin oranı yaklaşık yüzde 40 civarında.

Araştırmada, ABD halkının, DAEŞ’e karşı mücadele konusunda hükümeti desteklediğine fakat Esed rejimi ile muhalifler arasındaki savaşın dışında kalınması gerektiğini düşündüğüne dikkat çekiliyor.

Demokrat Parti seçmeni ve Cumhuriyetçi Parti seçmeninin bu konuda neredeyse aynı düşündüklerine ifade edilirken, ABD halkının sadece yüzde 26'sı muhaliflere silah verilerek Esed rejimine karşı mücadelelerinin desteklenmesi gerektiğini belirtiyor.

Suriyeli mültecilerin ABD'ye alınması konusunda ise Demokrat Parti seçmeni ve Cumhuriyetçi Parti seçmeni arasında ciddi bir fark ortaya çıkıyor.

Seçim kampanyasında mültecilerin ABD’ye alınmasını durduracağını söyleyen Trump’a karşı, Clinton’ın ise kabul edilecek mülteci sayısını 10 binden 65 bine çıkaracağını söylediği hatırlatılan araştırmada, ABD halkı arasında ciddi bir fikir ayrılığı ortaya çıktığı belirtiliyor.

Yorumlar