Altınlarla video çeken dolandırıcılık zanlısı yakalandı

- Burdur'da telefonla dolandırdığı kişilerden aldığı para ve ziynet eşyalarıyla kız arkadaşına "Aşkım bak, görüyor musun? Zengin oldum bak" diyerek video çektiği belirlenen kişi tutuklandı - Zanlının para ve ziynet eşyalarıyla kendisini çektiği görüntü, Valilik tarafından basınla paylaşıldı

Google Haberlere Abone ol
Altınlarla video çeken dolandırıcılık zanlısı yakalandı

BURDUR (AA) - Burdur'da telefonla dolandırdığı kişilerden aldığı para ve ziynet eşyalarıyla kız arkadaşına "Aşkım bak, görüyor musun? Zengin oldum bak" diyerek video çektiği belirlenen zanlı tutuklandı.

Burdur Valiliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre, polis ihbar hattını arayan Şadiye Ç, eşi Osman Ç'nin cep telefonunda görüştüğü, kendisini polis olarak tanıtan kişinin para istediğini söyledi. Eşinin Gazi Caddesi'nde bir banka şubesine gittiği bilgisini veren Şadiye Ç'nin ifadeleri doğrultusunda harekete geçen Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri, Osman Ç'yi bankadan çektiği paraları teslim etmeden önce buldu.

Bu sırada bir kişinin kulaklık aracılığıyla sürekli telefon görüşmesi yaptığını, Osman Ç'yi takip ettiğini belirleyen polis ekipleri, zanlıyı paraları teslim aldığı anda yakaladı. M.E.A. adlı zanlının üzerinde 3 bin 600 lira, çeşitli banka işlem dekontları, kendisine ait aracında ise ziynet eşyaları ele geçirildi.

Zanlı ifadesinde, 19 Eylül'de yine bir kadından iki altın bilezik, küpe, yüzük, 700 avro ve 4 bin lira aldığını, ziynet eşyalarını Burdur merkezindeki bir kuyumcuda bozdurduğunu söyledi. Bunun üzerine kuyumcuda yapılan incelemede, M.E.A'nın sattığı ziynet eşyalarının bir kısmı bulundu.

Kentte 3 ayrı dolandırıcılık olayının daha zanlısı olduğu tespit edilen M.E.A, ifade işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi. Zanlı, çıkarıldığı mahkemece "dolandırıcılık" suçlamasıyla tutuklandı.

Öte yandan, Valilik tarafından paylaşılan görüntülerde, zanlının "Aşkım bak, görüyor musun? Zengin oldum bak" şeklinde kız arkadaşına seslendiği görüldü.

Yorumlar