Altı Gün Savaşı'nın yıl dönümü

- Hamas Hareketi yöneticilerinden Rıdvan: - “Bu yıl dönümü münasebetiyle, göç ettirildiğimiz topraklarımıza meşru geri dönme hakkına olan ısrarımızı vurguluyoruz”

Google Haberlere Abone ol
Altı Gün Savaşı'nın yıl dönümü

GAZZE (AA) - Gazze Şeridi’nde onlarca Filistinli, Altı Gün Savaşı’nın yıl dönümü münasebetiyle yürüyüş düzenledi.

Altı Gün Savaşı’nın yıl dönümü nedeniyle, Filistin’de önde gelen grupları bir araya getiren Filistin Güçleri ve Grupları Komitesi’nin çağrısıyla Gazze kentinde düzenlenen yürüyüşe onlarca Filistinli katıldı.

“Dönüş, halkın hakkı ve iradesidir” yazılı dövizleri taşıyan göstericiler, Gazze’deki Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) merkezine kadar yürüdü.

Yürüyüşe katılan gruplar adına konuşan Hamas Hareketi yöneticilerinden İsmail Rıdvan, “Bu yıl dönümü münasebetiyle, göç ettirildiğimiz topraklarımıza meşru geri dönme hakkına olan ısrarımızı vurguluyoruz.” ifadelerini kullandı.

Filistin’de olan haklarının zaman aşımına uğramasının söz konusu olamayacağını vurgulayan Rıdvan, haklarından taviz verilmesi ya da bu konunun müzakere edilmesinin mümkün olmadığını belirtti.

İsrail, 5 Haziran 1967’de bazı Arap ülkelerine karşı savaş başlatmıştı. İsrail, altı gün süren savaşın sonunda Batı Şeria, Gazze Şeridi, Sina Yarımadası ve Golan tepelerini işgal etmişti. Arapların “Nekse" (Toprak Kaybetme Günü) adını verdiği savaş yaklaşık 20 bin Arap’ın ölmesine ve yaklaşık 300 bin Filistinlinin göç etmesine neden olmuştu.

Yorumlar