Alsancak'taki kadın cinayetinin katil zanlısı yakalandı

- Mimar Ayla Coşkunlar'ın katil zanlısı İstanbul'da gözaltına alındı

Google Haberlere Abone ol
Alsancak'taki kadın cinayetinin katil zanlısı yakalandı

İZMİR (AA) - Alsancak'taki evinde darp edilerek öldürülen 68 yaşındaki mimar Ayla Coşkunlar'ın katil zanlısı İstanbul Şişli'de yakalandı.

İzmir Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, katil zanlısı ve sevgilisinin yakalanış süreciyle ilgili İzmir Emniyet Müdürlüğü binasındaki Gaffar Okkan Konferans Salonu'nda basın toplantısı yaptı.

Uzunkaya, güvenlik kamerası kayıtlarına göre 27 Mayıs günü saat 13.52'de meydana geldiğini belirledikleri olayda, kurban Ayla Coşkunlar'a 9,5 -10 saat sonra ulaşılabildiğini ve kadının hastaneye kaldırılmasından 17 gün sonra yaşamını yitirdiğini belirtti.

Asayiş Şubesi Cinayet Bürosu ekiplerinin, cinayetin işlendiği evin girişindeki kamera kayıtlarından elde ettikleri görüntünün izini sürdüklerini vurgulayan Emniyet Müdürü Uzunkaya, şu bilgileri verdi:

"Zanlının önce otogara ardından da Manisa'ya geçtiği tespit edildi. Zanlı seyahatlerinde Can Candar takma ismini kullanmış. Manisa'da gönül ilişkisi bulunan bir kadının yanına gidiyor. Kurbanın kolundaki bir bileklik ile bir bileziği gasp ediyor. Manisa'da bilezik ve bilekliği bozdurup bu kadınla parasını yiyor. İsminin Şiho C. olduğunu belirledik. Daha sonra yanındaki kadınla Foça'ya gittiğini, burada kimlik kaydı olmadan bir otelde kaldığını saptadık. Daha sonra yine sahte Can Candar ismiyle Antalya'ya gittiğini ardından İzmir'e dönüşünü de takibimizle delillendirdik. Bağlantıda olduğu kişilerle ankesörlü telefonla irtibat kuruyordu. Son olarak İstanbul'da olduğunu tespit ettik ve ekip gönderdik. Şahsı Şişli Camii önündeki ankesörlü telefonla konuşurken yakaladık. Gönül ilişkisi yaşadığı Nergiz Nilgün L. de Manisa'da yakalandı, adliyeye sevk edildi."

- "Hiçbir suç gizli kalmaz"

Uzunkaya, "Cinayetin soygun amaçlı olduğu görülüyor. Hiçbir suç ve suçlu gizli kalmaz. Ekiplerimizin yaptığı değerlendirme, zanlının, maktulü daha önce kolundaki altın bileziklerle yolda görüp takip alarak evine girdiği, kadın direnince de darp ettiği yönünde" diye konuştu. Uzunkaya, zanlının kitap editörü olduğunu, şiirle ilgilendiğini ve bazı yazarların editörlüğünü yaptığını da sözlerine ekledi.

- Olay

Alsancak semtinde 27 Mayıs'ta işe gitmek üzere evden ayrılan mimar Sabri Coşkunlar (68), bir süre sonra telefonla aradığı ancak ulaşamadığı eşini, geri döndüğü evinde kanlar içinde bulmuştu.

112 Acil Servis ambulansıyla İzmir Üniversitesi Hastanesinde yoğun bakım servisinde tedaviye alınan Coşkunlar'ın yaşam savaşı 17 gün sürmüştü.


Yorumlar