Alp Efe karaciğeriyle Ramazan'a can verdi

- Manisa'nın Demirci ilçesinde iki hafta önce yumurta pişirmek isterken alevler içinde kalan ve kaldırıldığı hastanede iki gün önce yaşamını yitiren 5 yaşındaki Alp Efe Malkoç'un karaciğeri, 3 yaşındaki Ramazan Altunbay'a can oldu - Karaciğer yetmezliği tanısıyla 9 aydır nakil bekleyen Altunbay, İzmir'de gerçekleştirilen operasyonla hayata tutundu

Google Haberlere Abone ol
Alp Efe karaciğeriyle Ramazan'a can verdi

İZMİR (AA) - Manisa'nın Demirci ilçesinde iki hafta önce mutfakta yumurta pişirmek isterken bir anda alevler içinde kalan ve ambulans helikopterle kaldırıldığı hastanede iki gün önce hayatını kaybeden Alp Efe Malkoç'un karaciğeri, 9 aydır nakil bekleyen 3 yaşındaki Ramazan Altunbay'a nakledildi.

İzmir Behçet Uz Çocuk Hastanesi'nde doktorların tüm çabalarına karşın kurtarılamayan 5 yaşındaki minik Alp Efe'nin babası Yaşar Akkoç'un oğlunun organlarını bağışlaması üzerine, Organ Nakil Merkezi Koordinatörlüğü harekete geçti.

Kadavradan bağış listesinde 9 aydır karaciğer nakli bekleyen 3 yaşındaki Ramazan Altunbay'ın doku uyumu tespit edildi. Bunun üzerine Konya'da yaşayan Altunbay, İzmir'e çağrıldı.

Doç. Dr. Murat Kılıç başkanlığındaki ekip, Alp Efe Akkoç'tan alınan karaciğeri, özel bir hastanede Ramazan Altunbay'a nakletti.

Operasyonun başarılı geçtiğini belirten Doç. Dr. Kılıç, çocuğun yoğun bakımdaki tedavisinin sürdüğünü, her geçen saat daha iyiye gittiğini ve kısa sürede servise alınacağını kaydetti.

Oğullarının henüz iki aylıkken bir ameliyat geçirerek, safra kesesinde kanal açıldığını belirten diş hekimi Fatma Altunbay ile veteriner eşi Mehmet Ali Altunbay, heyecanlarının büyük olduğunu ifade etti.

Safra kesesi kanalının nakil olana kadar çocuklarının hayatta kalabilmesi için açıldığını anlatan Altunbay çifti, operasyonun iyi geçmesiyle buruk bir sevinç yaşadıklarını, bağışçı Al Efe Akkoç'a, Allah'tan rahmet dileyerek, ailesine sabır temennisinde bulundu.

Öte yandan, Güney Kamu Hastaneleri Birliği'nden yapılan açıklamada da Alp Efe Akkoç'un karaciğerinin diğer yarısı ile iki böbreğinin de nakil için alındığı bildirildi.

- Olay

Manisa'nın Demirci ilçesinde 15 Haziran'da meydana gelen olayda, Alp Efe Akkoç, babası odadayken, tek başına girdiği mutfakta yumurta pişirmek için çakmakla ocağı yakmak isterken, kıyafetlerinin tutuşması sonucu vücudunda ikinci derece yanık oluşmuş, ambulans helikopterle kaldırıldığı İzmir Behçet Uz Çocuk Hastanesi'nde hayatını kaybetmişti.

Baba Yaşar Akkoç, oğlunun beyin ölümünün gerçekleştiği bildirildiği sırada, "Organlarını bağışlamak ister misiniz' diye sorulduğunu belirterek, "Başka anne ve babalar ağlamasın, oğlumuzun organları onlar için umut olsun" düşüncesiyle organlarını bağışladığını açıklamıştı.



Yorumlar