Almanya'nın Peşmerge güçlerine desteği

- Peşmergeleri eğiten Alman askerlerden sorumlu Albay Prill: "Almanya, terör örgütü DAEŞ ile mücadele çerçevesinde Peşmerge güçlerine 2014 yılı başından bu yana 20 bin silah ve mühimmat verdi"

Google Haberlere Abone ol
Almanya'nın Peşmerge güçlerine desteği

ERBİL (AA) - Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) Erbil kentindeki Peşmergeleri eğiten Alman askerlerden sorumlu Albay German Colonel Bernd Prill, ülkesinin terör örgütü DAEŞ ile mücadele çerçevesinde Peşmerge güçlerine 2014 yılı başından bu yana 20 bin silah ve mühimmat verdiğini belirtti.

Prill, Almanya tarafından Peşmerge güçlerine verilen zırhlı araç ve mühimmatların korunması için yapılacak askeri üssün temel atma törenine katıldı.

Söz konusu törende basın açıklaması yapan Albay Prill, "Terör örgütü DAEŞ ile mücadele çerçevesinde, Peşmerge güçlerine 2014 yılından bu yana yaklaşık 20 bin silah ve mühimmat verdik. Bu silah yardımının yanında Peşmerge güçlerinin ihtiyacına göre zırhlı araç ve bazı askeri malzemeleri de temin ettik." dedi.

Erbil kentindeki Alman askeri uzmanlarının Peşmerge güçlerine verdiği eğitimlerin devam ettiğini kaydeden Prill, "Daha önce Peşmerge güçlerine ABD'ye ait silahların nasıl kullanılacağı eğitimini veriyorduk ancak şimdi Almanya tarafından temin edilen silahların eğitimi veriliyor." diye konuştu.

Peşmerge güçlerinin terör örgütü DAEŞ'in kimyasal silah saldırılarından korunması için bazı savunma malzemelerinin de temin edildiğini aktaran Prill, "Kimyasal silah saldırısı sırasında nasıl korunacaklarına dair temel eğitim bilgilerinin verilmesinin yanı sıra, bazı malzemeleri de kendilerine teslim ettik." ifadesini kullandı.

- "Gaz maskesine ivedi bir şekilde ihtiyacımız var"

IKBY Peşmerge Bakanı Yardımcısı Enver Hacı Osman ise, terör örgütü DAEŞ'in, yenilgiye uğradığı cephelerde Peşmerge güçlerine kimyasal silah ile saldırdığını belirterek şunları kaydetti:

"ABD ve Almanya başta olmak üzere, DAEŞ'e karşı oluşturulan uluslararası koalisyon güçlerinden kimyasal gaz saldırılarından korunmak için kullanılan gaz maskesi ve diğer malzemelerin ivedi bir şekilde temin edilmesi talebinde bulunuyoruz. Peşmerge güçleri ve bölgedeki siviller birkaç defa söz konusu saldırıya maruz kaldı."

Terör örgütü DAEŞ'in 10 Haziran 2014 tarihinde Irak'ın ikinci büyük kenti Musul ve bazı bölgeleri ele geçirmesinden sonra ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyon güçleri başkent Bağdat ve Erbil kentine askeri uzmanlar göndererek, Irak ordusuna ait askerleri ve Peşmerge güçlerini eğitmeye başlamıştı.

Yorumlar