Almanya’nın batısında yoksulluk riski artı

- Almanya'da geçen yıl Hamburg hariç Almanya'nın tüm batı eyaletlerinde yoksulluk riski oranı 2005 yılına kıyasla daha yüksek gerçekleşti

Google Haberlere Abone ol
Almanya’nın batısında yoksulluk riski artı

FRANKFURT (AA) - Avrupa'nın lokomotif ülkesi Almanya'nın batısında yoksulluk riski 10 yıl önceye göre artış kaydetti.

Almanya Federal İstatistik Ofisi'nin (Destatis) bugün açıkladığı verilere göre, geçen yıl Hamburg hariç Almanya'nın tüm batı eyaletlerinde yoksulluk riski oranı 2005 yılına kıyasla daha yüksek gerçekleşti.

Son 10 yılda ülkede yoksulluk riski Nordrhein-Westfallen Eyaleti’nde yüzde 3,1 puandan yüzde 17,5 puana yükselerek belirgin şekilde artış kaydetti.

Almanya’nın "şehir eyaletleri" olan Berlin ve Bremen'de ise yoksulluk oranı geçen yıl 2005 yılı ile karşılaştırıldığında ortalamanın üzerinde arttı.

Almanya’nın doğu eyaletleri ele alındığında ise Berlin hariç tüm doğu eyaletlerinde yoksulluk riski son 10 yıllık karşılaştırmada azaldı. Almanya’nın doğusunda geçen yıl 2005 yılına kıyasla yoksulluk riski en fazla azalan eyaletler sırasıyla Brandenburg, Mecklenburg-Vorpommern ve Saksonya Anhalt olarak belirlendi.

Ülke genelinde ise geçen yıl yoksulluk riski en yüksek eyaletler yüzde 24,8'le Bremen, yüzde 22,4'le Berlin ve yüzde 21,7 ile de Mecklenburg-Vorpommern olarak kaydedildi.

Bu dönemde en düşük yoksulluk riski oranları ise yüzde 11,6 ile Bayern, yüzde 11,8'le Baden-Württemberg ve yüzde 14,4'le de Hessen eyaletlerinde görüldü.

Yorumlar