Almanya'dan Gazze'ye "imar" desteği

- UNOPS: - "Almanya hükümeti ile Almanya Kalkınma Bankası aracılığıyla Gazze'deki son saldırılarda yıkılan yaklaşık 100 evin yeniden inşası için 5 milyon avro değerinde bir anlaşma imzaladık"

Google Haberlere Abone ol
Almanya'dan Gazze'ye "imar" desteği

GAZZE (AA) - Almanya'nın, İsrail işgali altındaki Gazze'de yıkılan 100 evi yeniden inşa edeceği bildirildi.

Birleşmiş Milletler Proje Hizmetleri Ofisinden (UNOPS) yapılan yazılı açıklamada, "Almanya hükümeti ile Almanya Kalkınma Bankası (KfW) aracılığıyla Gazze'deki son saldırılarda yıkılan yaklaşık 100 evin yeniden inşası için 5 milyon avro değerinde bir anlaşma imzaladık." denildi.

Açıklamada, Almanya'nın Gazze'yi hedef alan İsrail saldırılarının ardından verdiği yardım taahhütlerini yerine getirdiğine, Gazze'nin yeniden imarı ve insani yardım için 120 milyon avrodan fazla yardım yaptığına da işaret edildi.

İsrail'in, 7 Temmuz 2014'te başlattığı, 51 gün süren "Koruyucu Hat" adını verdiği saldırılar, 26 Ağustos'ta sağlanan ateşkesle sona ermişti. İskan Bakanlığı, UNRWA ve BM Kalkınma Programı (UNDP) iş birliğiyle hazırlanan rapora göre, İsrail'in son Gazze saldırılarında yaklaşık 12 bin ev tamamen yıkılmış, 160 bin ev hasar görmüş, bunların 6 bin 600'ü ise kullanılamaz hale gelmişti.

Yorumlar