Almanya'da yatırımcı güveninde düşüş

-Almanya'da nisan ayında 11,2 puan olan ZEW Ekonomik Güven Endeksi mayısta 6,4 puana geriledi -ZEW Başkanı Wambach: -"Brexit gibi gelişmelere ilişkin belirsizlikler daha olumlu bir görünümü engelliyor"

Google Haberlere Abone ol
Almanya'da yatırımcı güveninde düşüş

FRANKFURT (AA) - Avrupa Ekonomik Araştırmalar Merkezi (ZEW) Ekonomik Güven Endeksi, Almanya'da mayıs ayında önceki aya kıyasla 4,8 puan azalarak 6,4 puana geriledi

ZEW'den yapılan açıklamaya göre, kurumsal yatırımcı ve analistlerin ekonomiye duyduğu güveni ölçen ZEW Endeksi, Almanya'da mayıs ayında bir önceki aya oranla 4,8 puan azaldı.

Nisan ayındaki 11,2 puandan mayısta 6,4 puana gerileyen endeksin, piyasalarda 12 puan olması bekleniyordu.

Böylece, söz konusu endeks, piyasa beklentisinin oldukça altında bir performans gösterdi.

Almanya'da mayıs ayı Cari Durum Endeksi ise artı. Bir önceki ay 47,7 puan olan söz konusu endeks mayısta 5,4 puan artarak 53,1 puana çıktı.

Bu arada, Avro Bölgesi ZEW Ekonomik Güven Endeksi ise söz konusu dönemde 4,7 puan azalarak 16,8 puana geriledi.




-"Brexit gibi gelişmelere ilişkin belirsizlikler daha olumlu görünümü engelliyor"



ZEW Başkanı Prof.Dr. Achim Wambach, konuya ilişkin değerlendirmesinde, "Alman ekonomisinin yılın ilk çeyreğindeki güçlü büyümesi, finans piyasası uzmanlarını şaşırtmış gibi görünüyor. Ancak onlar, ekonomik durumun ileride aynı hızla gelişeceğini beklemiyor gibi görünüyor." ifadelerini kullandı.
Wambach ayrıca İngiltere'nin Avrupa Birliğinden (AB) ayrılması (Brexit) gibi gelişmelere ilişkin belirsizliklerin şu an daha olumlu bir görünümü engellediğini sözlerine ekledi.

Yorumlar