Almanya'da yatırımcı güveni ekimde arttı

- Eylülde 0,5 puan olan ZEW Ekonomik Güven Endeksi, ekimde 6,2 puana çıktı - ZEW Başkanı Wambach: - "Alman bankacılık sektörüne ilişkin riskler ekonomik görünüm için bir yük"

Google Haberlere Abone ol
Almanya'da yatırımcı güveni ekimde arttı

FRANKFURT (AA) - Avrupa Ekonomik Araştırmalar Merkezi (ZEW) Ekonomik Güven Endeksi, Almanya'da ekim ayında önceki aya kıyasla 5,7 puan artarak 6,2 puana yükseldi.

Merkezi Almanya'nın Mannheim kentinde bulunan ZEW'den yapılan açıklamaya göre, kurumsal yatırımcı ve analistlerin ekonomiye duyduğu güveni ölçen ZEW Endeksi, Almanya'da ekim ayında bir önceki aya oranla 5,7 puan arttı.

Endeks böylece, eylül ayındaki 0,5 puandan ekimde 6,2 puan seviyesine yükselirken, 4,5 puan olan piyasa beklentisinin de üzerinde gerçekleşti. Almanya'da ekim ayı Cari Durum Endeksi de bir önceki aya kıyasla 4,4 puan artarak 59,5 puana çıktı.

Avro Bölgesi ZEW Ekonomik Güven Endeksi ise söz konusu dönemde 6,9 puan artarak 12,3 puana ulaştı. Diğer yandan, Tek Para Birliğinde Cari Durum Endeksi ise ekim ayında 2,1 puan azalarak eksi 12,8 puan seviyesinde gerçekleşti.

-"Alman bankacılık sektörüne ilişkin riskler ekonomik görünüm için bir yük"

ZEW Başkanı Prof. Dr. Achim Wambach, konuya ilişkin değerlendirmesinde, düzelen ekonomik güvenin Almanya'da nispeten sağlam ekonomik faaliyetin bir işareti olduğunu belirterek, "Ancak, sanayi ve ihracattaki olumlu dürtüler, mevcut siyasi ve ekonomik risklerden etkilenmemeli. Özellikle, Alman bankacılık sektörüne ilişkin riskler şu anda ekonomik görünüm için bir yük." değerlendirmesinde bulundu.

Öte yandan, endekse ilişkin anket, 26 Eylül-10 Ekim tarihlerinde 213 uzmanın katılımıyla gerçekleştirildi. Ankete katılanlara, gelecek altı aya ilişkin beklentileri soruldu.

Yorumlar