Almanya'da trende bıçaklı saldırı

- Bavyera Eyaleti İçişleri Bakanı Herrmann, saldırganın terör örgütleri ile bağlantısı olduğuna ilişkin ipucunun bulunmadığını bildirdi

Google Haberlere Abone ol
Almanya'da trende bıçaklı saldırı

BERLİN (AA) - Bavyera Eyaleti İçişleri Bakanı Joachim Herrmann, dün gece Würzburg kenti yakınlarında yerel trende yolculara saldıran 17 yaşındaki Afganlı sığınmacının, terör örgütleri ile bağlantısı olduğuna ilişkin ipucunun bulunmadığını söyledi.

Herrmann, bugün düzenlediği basın toplantısında, saldırganın trende, Hongkong'dan turist olarak gelen bir aileyi bıçak ve balta ile ağır şekilde yaraladığını belirtti.

Trende başka yolcuların da hafif yaralandığını ifade eden Herrmann, söz konusu Afganlı gencin polislere karşı da agresif bir tutum sergilediğini kaydetti.

Saldırganı tanıyanların, bu kişinin şimdiye kadar radikal veya fanatik bir görünüm sergilemediğini belirttiğini aktaran Herrmann, DAEŞ'in bu saldırıyı üstlendiğini iddia etmesine rağmen saldırganın bu şekilde "bir ağ" ile bağlantısı olduğuna ilişkin herhangi bir ipucunun bulunmadığı bildirdi.

Herrmann, Afganlının evinde bulunan yazının, muhtemelen saldırganın son zamanda kendisini radikalleştirdiğini gösterdiğini söyledi.

Saldırgan, Würzburg yakınlarındaki Ochsenfurt ile Heidingsfeld arasındaki bölgede trende yolculara bıçak ve balta ile saldırmış, ardından Heidingsfeld'de polis tarafından öldürülmüştü.

Trendeki saldırıda 3'ü ağır 4 kişiyi yaralanmıştı.

Yorumlar