Almanya'da SPD'nin Olağan Kongresi

- Kongrede, Schulz ikinci kez genel başkanlığa seçildi - Delegeler, parti yönetiminin CDU ve CSU ile ucu açık şekilde koalisyon görüşmelerine başlanması kararını onayladı

Google Haberlere Abone ol
Almanya'da SPD'nin Olağan Kongresi

BERLİN (AA) - Alman Sosyal Demokrat Partisinin (SPD) olağan kongresinde Martin Schulz ikinci defa genel başkanlığa seçildi.

SPD'nin bugün başkent Berlin'de devam eden kongresinde, Genel Başkan Martin Schulz büyük çoğunlukla ikinci kez bu göreve getirildi.

Kongrede yapılan oylamaya tek başkan adayı olarak katılan Schulz, delegelerin oylarının yüzde 81,9'unu alarak alarak yeniden genel başkan oldu. 625 delegeden 508'inin "evet" oyu verdiği Schulz'a 97 delege de "hayır" oyu kullandı. Delegelerin 15'i ise "çekimser" oy kullanırken, 5 oy da "geçersiz" sayıldı.

Schulz, seçildikten sonra yaptığı konuşmada, güven tazelemekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, delegelere teşekkür etti.
Schulz, Almanya'daki genel seçimler öncesinde 19 Mart'ta yapılan önceki parti kongresinde delegelerin tümünün oyunu alarak oyların yüzde yüzüyle genel başkan seçilmişti. Bugüne kadar hiçbir parti başkanının bu oranda oy almadığı belirtilmişti.

Bu arada delegeler, parti yönetiminin, Hristiyan Birlik partileri (CDU/CSU) ile ucu açık şekilde koalisyon görüşmelerine başlanması yönünde aldığı kararı onayladı.

Parti yönetiminin bu konuda kongreye sunduğu tavsiye kararı, delegelerin büyük çoğunluğunun oylarıyla kabul edildi.

SPD'nin Gençlik Kolunu oluşturan Jusos tarafından koalisyon görüşmelerine başlanmaması yönünde sunulan karşı önerge ise delegelerin büyük çoğunluğu tarafından reddedildi.

Yorumlar