Almanya'da şirketlerin istihdam eğilimi hafif arttı

FRANKFURT (AA) - Almanya'da Ifo İstihdam Barometresi ağustos ayında önceki aya kıyasla hafif artarak 108,7 puan seviyesinde gerçekleşti. Alman düşünce ve...

Google Haberlere Abone ol
Almanya'da şirketlerin istihdam eğilimi hafif arttı
FRANKFURT (AA) - Almanya'da Ifo İstihdam Barometresi ağustos ayında önceki aya kıyasla hafif artarak 108,7 puan seviyesinde gerçekleşti.

Alman düşünce ve ekonomi kuruluşu Ekonomi Araştırma Enstitüsü (Ifo), ağustos ayı Almanya İş Anketi sonuçlarını yayımladı. Anket sonuçlarına ilişkin açıklamada, Almanya'da temmuzda 108,1 puan olan İstihdam Barometresi’nin ağustos ayında hafif artışla 108,7 puana yükseldiği bildirildi.

Açıklamada, "Kasvetli ekonomik görünüme rağmen, Alman endüstrisinin işe alma isteği hafif arttı. Özellikle imalat sektörü, Birleşik Krallık'ın Avrupa Birliğinden (AB) ayrılma (Brexit) kararına ilişkin endişelere karşın daha fazla personel almayı planlıyor." denildi.

İmalat sektöründe özellikle tüketim malları üreticilerinin yeni personel aradığına işaret edilen açıklamada, "İnşaat sektöründeki yükseliş de personel düzeylerini artırma arzusunun devam ettiğini yansıtıyor. Aynı durum en son 2010 yılında olumsuz istihdam gelişimi bildiren hizmet sektörü için de geçerli. Dağıtım sektöründe yeni istihdam isteği ise biraz ılımlı da olsa artış gösterdi." ifadelerine yer verildi.

Yorumlar