Almanya'da NSU terör örgütü protesto edildi

- Aşırı sağcı Nasyonal Sosyalist Yeraltı (NSU) terör örgütü Almanya'nın Köln kentinde protesto edildi

Google Haberlere Abone ol
Almanya'da NSU terör örgütü protesto edildi

KÖLN (AA) - Almanya’nın Köln kentinde, aşırı sağcı Nasyonal Sosyalist Yeraltı (NSU) terör örgütünün kurbanları anılarak, örgütün işlediği cinayetler protesto edildi.

Eberplatz Meydanı'nda toplanan göstericiler Almanya'da, 2000-2007 yıllarında 8'i Türk 10 kişiyi öldüren NSU terör örgütünü protesto edip, tek tek isimlerini okudukları kurbanlar için dua etti.

Göstericilerden Nurcan Kabakoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu gösteriyi birkaç arkadaşının yardımıyla bağımsız olarak organize ettiklerini, kendilerine bazı kuruluş ve derneğin destek olduğunu söyledi.

Irkçıları ve bu ırkçıların işlediği cinayetleri protesto ettiklerini ifade eden Kabakoğlu, "Bu tür cinayetlerin tekrar yaşanmaması için buradayız. Şimdiye kadar NSU isimli suç şebekesi tarafından 8 vatandaşımız öldürüldü. Bu konuların açıklanması için yetkililer tarafından hiçbir bilgi verilmedi. Münih kentinde devam eden mahkemeden de tatmin edici bir sonuç çıkmadı ve bundan sonra çıkacağa da benzemiyor." dedi.

NSU terör örgütünün işlediği cinayetler arasında bir de Alman polis olduğunu hatırlatan Kabakoğlu, Almanlardan da destek beklediklerini belirterek, "Ölenler sadece Türkler değildi. Bir Alman bir de Yunan vatandaşı öldürüldü. Bu yüzden bu olayların aydınlatılması için verdiğimiz mücadelede kendini insan olarak gören herkesten destek bekliyoruz. Burada tüm milletler birlik ve beraberlik içinde yaşıyor, bu beraberliğin devam etmesini istiyoruz." şeklinde konuştu.

Kabakoğlu ayrıca Almanya'da yaşayan Türklerin bu hassas konuda sadece sosyal medya üzerinden değil, bu tür gösteriler organize ederek ya da gösterilere katılıp ülkedeki ırkçılık karşıtı oluşumlara destek vermelerini istedi.



Yorumlar