Almanya'da, kimya şirketinde meydana gelen patlama

- Ludwigshafen'deki tesisin yöneticisi Liebelt: "En az bir kişi hayatını kaybetti, 6 kişiden haber alınamıyor"

Google Haberlere Abone ol
Almanya'da, kimya şirketinde meydana gelen patlama

BERLİN (AA) - Almanya'nın Ludwigshafen kentindeki kimya şirketi BASF'te meydana gelen patlamada en az bir kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Tesisin yöneticisi Uwe Liebelt, olaya ilişkin düzenlenen basın toplantısında, patlamada çok sayıda kişinin yaralandığını belirterek, "En az bir kişi hayatını kaybetti, 6 kişiden haber alınamıyor" dedi.

Patlamanın sebebinin henüz belli olmadığını ifade eden Liebelt, bölgede yapılan hava ölçümlerinde şimdilik halk için bir tehlikenin bulunmadığını kaydetti.

Liebelt, patlamanın tesisin Landeshafen Nord bölümünde bir boru hattında yapılan çalışma sırasında meydana geldiğini anlattı.

Şirketin Tıbbı Direktörü Stefan Lang ise olayda 6'si ağır 7 kişinin yaralandığını söyledi.

Lang, durumun karmaşık olmasından dolayı sayının sürekli değiştiğini belirterek, bazı yaralıların kendilerinin doktora gittiğini ifade etti.

Ludwigshafen İtfaiye Müdürü Peter Friedrich de patlamanın ardından çıkan yangının kontrol altına alındığını ancak henüz söndürülemediğini aktardı.

Friedrich, olay yerinde 162 itfaiye erinin yanı sıra arama ve kurtarma ekiplerinin de bulunduğunu belirtti.

Ludwigshafen ve çevre illerdeki belediyeler, öğlen saatlerinde meydana gelen patlamanın ardından halkı kapılarını ve pencerelerini kapatmaları yönünde uyarmıştı.

Yorumlar