Almanya'da işsiz sayısı eylülde arttı

- Federal İş Ajansı Başkanı Weise: - "İş gücü piyasası genel olarak olumlu performans sergilemeye devam ediyor"

Google Haberlere Abone ol
Almanya'da işsiz sayısı eylülde arttı

FRANKFURT (AA) - Almanya'da bu yılın eylül ayında mevsimsellikten arındırılmış işsiz sayısı, azalış yönündeki piyasa beklentisinin aksine bin kişi artarken, işsizlik oranı 6,1 ile tarihi düşük seviyede kalmaya devam etti.

Almanya Federal İş Ajansının (BA) açıkladığı verilere göre, Almanya'da eylül ayında piyasalarda 5 bin azalması beklenen mevsimsellikten arındırılmış işsiz sayısı bin kişi arttı. Böylece eylül ayında ülkede mevsimsellikten arındırılmış işsiz sayısı 2 milyon 680 bin olarak ölçüldü.

Almanya'da mevsimsellikten arındırılmış işsizlik oranı ise eylül ayında piyasa beklentileri doğrultusunda yüzde 6,1’le Almanya'nın 1990 yılındaki birleşmesinden bu yana ölçülen en düşük seviyeyi korumaya devam etti.

Federal İş Ajansı Başkanı Frank Jürgen Weise, konuya ilişkin açıklamasında, istihdam artışının son 2 aydır devam etmemesine karşın, iş gücü piyasasının genel olarak olumlu performans sergilemeye devam ettiğini belirtti.

Analistler, Avrupa’nın en büyük ekonomisi Almanya’da işsiz sayısının bir yıldan bu yana ilk kez arttığına dikkati çekerken, sürpriz artışın ekonominin büyüme hızının yavaşladığına ilişkin sinyal verdiğini beliriyor.

Yorumlar