Almanya'da enflasyon kasımda hafif arttı

-Almanya'nın kasım ayı enflasyonu piyasa beklentisi doğrultusunda ekim ayına kıyasla yüzde 0,1 artış kaydetti -Commerzbank Analisti Wagner: -"ECB, varlık alım programını aralık ayında altı ay uzatmak için hazır görünüyor"

Google Haberlere Abone ol
Almanya'da enflasyon kasımda hafif arttı

FRANKFURT (AA) - Almanya'da Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE), kasım ayında önceki aya göre yüzde 0,1, geçen yılın aynı ayına kıyasla ise yüzde 0,8 arttı.

Almanya Federal İstatistik Ofisinin (Destatis) bugün açıkladığı öncü verilere göre, TÜFE ile ölçülen enflasyon, bu ay bir önceki aya kıyasla yüzde 0,1 yükseldi. Enflasyon geçen yılın kasım ayına oranla da yüzde 0,8 artış kaydetti.

Böylece aylık ve yıllık enflasyon piyasa beklentisi doğrultusunda gerçeklti.

Almanya'da, Avrupa Birliği (AB) uyumlu öncü TÜFE ise kasımda yüzde 0,1 artış beklentisine karşın sabit kalırken, önceki yılın aynı ayına göre ise yüzde 0,8’lik piyasa beklentisinin altında yüzde 0,7 artış gösterdi.


-"ECB, varlık alım programını aralık ayında altı ay uzatmak için hazır görünüyor"


Commerzbank Analisti Marco Wagner, konuya ilişkin yayımladığı bilgi notunda, Almanya'nın ve İspanya'nın enflasyon verilerinin, Avro Bölgesi'nin enflasyonunda kasımda bir artış görülmeyeceğine işaret ettiğini belirterek, "ECB, varlık alım programını aralık ayında altı ay uzatmak için hazır görünüyor." değerlendirmesini yaptı.

Öte yandan, kasım ayı enflasyonuna ilişkin nihai veriler, 13 Aralık’ta açıklanacak.

Yorumlar