Almanya'da "ekonomi güveni" azaldı

- Almanya'da ZEW Ekonomik Güven Endeksi, temmuzda 17,5 puana geriledi - ZEW Başkanı Wambach: -“Ekonomik kalkınma konusundaki genel değerlendirmemiz değişmedi”

Google Haberlere Abone ol
Almanya'da "ekonomi güveni" azaldı

FRANKFURT (AA) - Avrupa Ekonomik Araştırmalar Merkezi (ZEW) Ekonomik Güven Endeksi, Almanya'da bu ay önceki aya kıyasla 1,1 puan azalarak 17,5 puana geriledi.

Merkezi Almanya'nın Mannheim kentinde bulunan ZEW'den yapılan açıklamaya göre, kurumsal yatırımcı ve analistlerin ekonomiye duyduğu güveni ölçen ZEW Ekonomik Güven Endeksi, Almanya'da temmuz ayında bir önceki aya kıyasla 1,1 puan azaldı.

Haziran ayındaki 18,6 puandan temmuz ayında 17,5 puan seviyesine inen endeks, 18 puan olan piyasa beklentisinin de altında gerçekleşti.

Almanya'da temmuz ayı Cari Durum Endeksi ise bir önceki aya kıyasla 1,6 puan azalarak 86,4 puana geriledi.

Avro Bölgesi ZEW Ekonomik Güven Endeksi ise söz konusu dönemde 2,1 puanlık azalışla 35,6 puana indi. Diğer yandan para birliğinde Cari Durum Endeksi temmuz ayında 8,2 puanlık yükselişle 28,7 puana çıktı.

Avro Bölgesinde ekonomik durum göstergesi Kasım 2016'dan bu yana giderek arttı ve bu ay Ocak 2008'den bu yana görülen en yüksek seviyeye ulaştı. Ayrıca, Avro Bölgesi ekonomik görünümü genel bir iyileşme sağladı.

-"Genel değerlendirmemiz değişmedi"


ZEW Başkanı Prof. Dr. Achim Wambach konuya ilişkin değerlendirmesinde, Almanya'daki ekonomik kalkınma konusundaki genel değerlendirmemiz bir önceki aya göre değişmedi. Önümüzdeki altı aylık dönemde Alman ekonomik büyümesinin görünümü olumlu olmaya devam ediyor." ifadelerini kullandı.

Wambach, bu durumun Avro Bölgesinin anket sonuçlarına da yansıdığını sözlerine ekledi.

Öte yandan, endekse ilişkin anket, 3-17 Temmuz'da 216 analistin katılımıyla gerçekleştirildi. Ankete katılanlara, gelecek 6 aya ilişkin beklentileri soruldu.

Yorumlar