Almanya'da Avrupa Üçüncü Nesil Platformu kuruldu

KÖLN (AA) - Almanya’nın Köln kentinde ''Avrupa Üçüncü Nesil Platformu'' adlı sivil toplum kuruluşu faaliyete geçti. Platformun tanıtım toplantısına AK Parti...

Google Haberlere Abone ol
Almanya'da Avrupa Üçüncü Nesil Platformu kuruldu

KÖLN (AA) - Almanya’nın Köln kentinde ''Avrupa Üçüncü Nesil Platformu'' adlı sivil toplum kuruluşu faaliyete geçti.

Platformun tanıtım toplantısına AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk ile Hollanda, Belçika, Fransa, Avusturya İsviçre ve İsveç’ten platform üyesi gençler katıldı.

Avrupa’da doğup büyüyen üçüncü nesilin tarihini ve kültürünü bilerek geleceğe emin adımlarla yürüyebilmelerini amaçladıklarını belirten Avrupa Üçüncü Nesil Platformu Genel Başkanı Ömer Faruk Özkan, ''Gençlerimizin ilgi ve kabiliyetlerine göre yaşamış oldukları topluma kazandırılmasını arzuluyoruz. Avrupa’daki üçüncü nesilin fark edilmesini sağlamak ve gençlerimize öz güven aşılamak istiyoruz. Gençlerimizin azınlık psikolojisinden uzak şekilde kendilerini daha iyi ifade edebilmelerini sağlamak istiyoruz.'' dedi.

Avrupa’daki gençlerin önemine değinen AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk de, ''Sizler hem Avrupa için hem de ülkemiz için çok önemlisiniz. Üçüncü nesil çok kıymetli, sizden sonra gelecek dördüncü nesil daha kıymetli olacaktır.'' diye konuştu.

Külünk üçüncü nesil gençliğin Avrupa’ya farklılık getirdiğine işaret ederek, ''70’li yıllarda yaşayan birinci nesil çok sıkıntı çekti. Artık üç ve dördüncü nesil ile Avrupa’da yaşayan yeni bir gençlik doğuyor. Avrupa’daki üçüncü nesilin bir ayağı Asya’da bir ayağı Avrupa’da. Batıyı iyi okuyacaksınız İbn-i Rüşt'ü de iyi okuyacaksınız.'' ifadesini kullandı.

Tanıtım toplantısının ardından ''Avrupa’ya göç'' temalı fotoğraf sergisi açıldı.




Yorumlar