Almanya Meclisinin Ermeni iddialarına ilişkin kararı

- CHP Yalova Milletvekili İnce: - "Bugün 29 ülke Türkiye'yi bu konuda sıkıştırmış durumda. 29 ülke, parlamentolarında bu şekilde karar aldı. Bu siyasi bkarardır" - "Acılarımızı yarıştırmak zorunda değiliz. Acılarımızı ortaklaştırarak hafifletebiliriz"

Google Haberlere Abone ol
Almanya Meclisinin Ermeni iddialarına ilişkin kararı

İSTANBUL (AA) - CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, Alman Meclisinin Ermeni iddialarına ilişkin kararını değerlendirirken, "Bugün 29 ülke Türkiye'yi bu konuda sıkıştırmış durumda. 29 ülke parlamentolarında bu şekilde karar aldı. Bu siyasi bir karardır." dedi.

İnce, Bostancı Gösteri Merkezinde partisinin meclis üyeleri, milletvekilleri ve il başkanlarıyla bir araya geldi.

Ömrünü CHP'ye adadığını anlatan İnce, "7 Haziran'dan 65 gün önce partiye üye olup, bugün kendini CHP'li yerine koyup, beni misafir yerine kimse koyamaz. Kimse kusura bakmasın." diye konuştu.

Bu partiye milletvekili olmak için gelmediğini, seçimden üç yıl önce üye olmadığını dile getiren İnce, "Rahmetli İsmail Cem’in broşürlerini dağıtarak, afişlerini duvara asarak büyüdüm. 79 ara seçimlerinde genel başkanımız Bülent Ecevit'in adını zifti eriterek duvarlara yazarak geldim. Onun için biz parti içi muhalefet değiliz, ev sahibinin ta kendisiyiz." ifadelerini kullandı.

Muharrem İnce, Alman Meclisinin Ermeni iddialarına ilişkin kararınını eleştirerek, Nazilerin Yahudilere yaptığıyla 1915'te olanların yakından uzaktan alakası olmadığını söyledi.

İnce, o dönemle karşılıklı kötülükler olduğunu dile getirerek, şunları kaydetti:

"Acılarımızı yarıştırmak zorunda değiliz. Acılarımızı ortaklaştırarak hafifletebiliriz. Bugün 29 ülke Türkiye'yi bu konuda sıkıştırmış durumda. 29 ülke parlamentolarında bu şekilde karar aldı. Bu siyasi bir karardır. Türkiye'nin ya da atalarımız Osmanlı'nın soykırımla suçlanabilmesi için iki şey olması gerekir. Birincisi, devletin yazılı emrinin olması gerekir. Böyle bir emir ortada yok. İkincisi, soykırım olduğuna dair bir yargı kararının, bir mahkeme kararının olması gerekir. Böyle bir karar da yoktur."

Yorumlar