Almanya Dışişleri Bakanı Steinmeier Arjantin'de

- Steinmeier, Güney Amerika Ortak Pazarı ve AB arasında yapılacak serbest ticaret anlaşmasının Arjantin’in de çıkarına olduğunu söyledi

Google Haberlere Abone ol
Almanya Dışişleri Bakanı Steinmeier Arjantin'de

BUENOS AİRES (AA) – Almanya Dışişleri Bakanı Frank Walter Steinmeier, Güney Amerika Ortak Pazarı (MERCOSUR) ile Avrupa Birliği (AB) arasında gerçekleştirilmesi muhtemel serbest ticaret anlaşmasının Arjantin’in de çıkarına olacağını bildirdi.

Arjantin'e resmi ziyaret gerçekleştiren Steinmeier, Arjantinli mevkidaşı Susana Malcorra ile başkent Buenos Aires'teki San Martin Palas’ta görüştü.

Görüşme sonrasında yapılan ortak basın toplantısında konuşan Almanya Dışişleri Bakanı, MERCOSUR ile AB arasındaki serbest ticaret anlaşması için Arjantin’in kendi payına düşeni etkin şekilde yaptığını ifade etti.

Steinmeier, MERCOSUR ile AB arasındaki muhtemel serbest ticaret anlaşmasının Arjantin’in de çıkarına olacağını kaydetti.

Malcorra da Almanya’nın Arjantin için çok önemli bir ülke olduğunu ancak son yıllarda ilişkilerde bir boşluk oluştuğunu belirterek, iki ülke arasındaki ilişkileri sağlamlaştırmak istediklerini dile getirdi.

Steinmeier daha sonra Arjantin Devlet Başkanı Mauricio Macri tarafından Devlet Başkanlığı Sarayı Casa Rosada'da kabul edildi.

Alman Dışişleri Bakanı'nın ziyaret amacının Macri’nin önümüzdeki ay Almanya'ya yapacağı ziyaretin planlanması ve ticari ilişkilerin geliştirilmesi olduğu belirtildi.

Macri'nin 5 Temmuz'da Berlin'e gerçekleştireceği ziyaret sırasında Almanya Başbakanı Angela Merkel'le bir araya geleceği ve iki ülke arasında birçok anlaşmanın imzalanacağı açıklandı.

Steinmeier’in ziyareti sırasında, 1976-1983 yılları arasındaki askeri cunta döneminde hayatını kaybeden sivillerin yakınlarıyla da görüşeceği ifade edildi.

Alman Dışişleri Bakanı’na ziyareti sırasında Alman hükümet yetkilileri ve girişimcilerin yanı sıra bilim, sanat ve kültür alanlarından temsilcilerin de eşlik ettiği kaydedildi.

Yorumlar