Alman şirketleri istihdam için istekli

FRANKFURT (AA) - Almanya'da Ifo İstihdam Barometresi kasım ayında 111,1 puana yükselerek, Alman şirketlerin daha fazla personel istihdam etme eğiliminde...

Google Haberlere Abone ol
Alman şirketleri istihdam için istekli

FRANKFURT (AA) - Almanya'da Ifo İstihdam Barometresi kasım ayında 111,1 puana yükselerek, Alman şirketlerin daha fazla personel istihdam etme eğiliminde olduğuna işaret etti.

Alman düşünce ve ekonomi kuruluşu Ekonomi Araştırma Enstitüsü (Ifo), kasım ayı Almanya İş Anketi sonuçlarını yayımladı.

Anket sonuçlarına ilişkin açıklamada, Almanya'da ekimde 110,7 puan olan İstihdam Barometresinin kasım ayında 111,1 puana yükseldiği ve Alman firmalarının ilave istihdam sağlamayı planladıkları kaydedildi.

İnşaat sektöründeki artışın sektörün personel planlamasını yansıttığı belirtilen açıklamada, diğer sektörlere ilişkin ise “Hizmet sektöründeki ivme de değişmedi. İmalat firmaları, personel sayısını, eskiye oranla çok daha düşük olsa da artırmayı planlıyor. Aynı şey dağıtım için de geçerlidir.” ifadeleri kullanıldı.

Ifo İstihdam Barometresi anketi, imalat, inşaat, toptan ve perakende ticaret ile hizmet sektörlerindeki işletmelerin aylık yeni istihdam beklentisini değerlendiriyor. Firmalardan gelecek 3 aya ilişkin istihdam planları hakkında rapor isteniyor.

Yorumlar