Alman Meclisinin Ermeni iddialarına ilişkin kararı

- Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Malkoç: -"Türkiye dik duruşunu sergileyeme devam edecek. Bundan hiç kimsenin tereddüttü olmasın" -"Türkiye, sağlam bir siyasi zemin ve istikrarı yakalamalı ki uzlaşmayı ve refahı da yakalasın. Çift başlılığın kalkması gerekiyor. Bunun için de yeni anayasa ve başkanlık sistemini gezip dolaşıp anlatıyoruz. Halkın da bu noktada, desteğinin bir hayli arttığını görüyoruz"

Google Haberlere Abone ol
Alman Meclisinin Ermeni iddialarına ilişkin kararı

DÜZCE (AA) - Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Şeref Malkoç, Alman Federal Meclisinin Ermeni iddialarına ilişkin aldığı kararla ilgili "Türkiye dik duruşunu sergileyeme devam edecek. Bundan hiç kimsenin tereddüttü olmasın" dedi.

Malkoç, Düzce'de Belediye Sosyal Tesisleri'nde sivil toplum kuruluşları temsilcileriyle gerçekleştirdiği toplantı öncesinde yaptığı açıklamada, Başbakan Binali Yıldırım'ın Türkiye'yi 2023 yılına taşıyacak bir başbakan olduğunu söyledi.

"Türkiye'nin en önemli şansının Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan gibi dirayeti, feraseti, tecrübesi, ufku ve vizyonu olan lidere sahip olmasıdır" diyen Malkoç, şöyle konuştu:

"Türkiye, Sayın Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde, pratik ve başarılarıyla dünyaca bilinen Başbakan Binali Yıldırım ile 2023 hedeflerine yürüyecek. Hükümete, bakanlıkların dağılımı ve bakanlıklara getirilen arkadaşlara bakıldığında her biri alanında tecrübeli arkadaşlarımız. Türkiye'yi 2023 hedeflerine Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde bu bakanlar kuruluyla yürütecektir. Güzel bir Bakanlar Kurulu oluşmuş. Milletin duası, gayreti ve desteği olduktan sonra biz hedeflerimize çok rahat varacağız."

-"Biz bunları göğüsleyebilecek durumdayız"

Malkoç, Türkiye'nin önemli bir ivme yakaladığını vurgulayarak "Türkiye kuvvetlendikçe ve gücü arttıkça Türkiye’ye karşı yapılan hücumlar da saldırılar da artacaktır. Bunu bir örneği dün Almanya Meclisinin aldığı karardır. Bizim, bunlardan yılmamamız, bunlara karşı tedbir almamız gerekir. Biz bunları göğüsleyebilecek durumdayız." ifadesini kullandı.

Alman Federal Meclisinin Ermeni iddialarına ilişkin aldığı kararı eleştiren Malkoç, şöyle devam etti:

"Türkiye dik duruşunu sergileyeme devam edecek. Bundan hiç kimsenin tereddüttü olmasın.Türkiye güçlendikçe, milletimize ve ülkemize olan saldırılar artacaktır. Bugün Ermeni meselesini gündeme getiriyorlar, yarın belki Pontus meselesini gündeme getirecekler. Bugün PKK’yı öne çıkarmışlar, Kürt kardeşlerimizle aramızı açmaya çalışıyorlar, belki yarın Alevi kardeşlerimizi tahrik etmeye çalışacaklar. Biz bunlara hazırlıklı olursak, bunlara karşı tedbirlerimizi alırsak ülkenin 78 milyonunu kenetleyecek uygulamalar yaparsak hem güçleneceğiz hem bu sorunları daha rahat atlatacağız."

- Yeni anayasa ve başkanlık sistemi

Malkoç, Türkiye'nin savunma sanayinde yerlilik oranını yüzde 20'lerden yüzde 55’lere taşıdığına işaret ederek " Türkiye, dünyada insansız hava aracı yapan 5-6 ülkeden bir tanesidir, yaptığı İHA'lara silah koyabilen ülkelerdendir. Bu önemli bir oluşumdur." dedi.

Türkiye'de 2003 yılından bu yana önemli işler yapıldığını vurgulayan Malkoç, şöyle devam etti:

"Gelinen noktada, kişi başına düşen milli geliri, 2 bin 500 dolardan 10 bin dolara çıkardık. Ama orta gelir tuzağında tıkandık kaldık. Bunları aşmak için, Türkiye'nin 2023 hedeflerine ulaşması için mutlaka anayasasını yenilemesi gerekiyor. Türkiye'de geçmişte 14 ayda bir hükümetin değişiyordu. Bir ülkede her 14 ayda bir hükümet değişirse, başbakan ve bakanlar değişirse o ülkede huzur, kalkınma ve istikrar olur mu, işsizler iş bulabilir mi? Zor. Türkiye, sağlam bir siyasi zemin ve istikrarı yakalamalı ki uzlaşmayı ve refahı da yakalasın. Çift başlılığın kalkması gerekiyor. Bunun için de yeni anayasa ve başkanlık sistemini gezip dolaşıp anlatıyoruz. Halkın da bu noktada, desteğinin bir hayli arttığını görüyoruz."

-"Dünyanın en tecrübeli polisine ve silahlı kuvvetlerine sahibiz."

Malkoç, Türkiye'nin dünyanın en kritik coğrafyasında bulunduğuna da değinerek, "Bir tarafta Kafkaslar öbür tarafta Balkanlar, diğer tarafta da Ortadoğu. Dünya'da 3 önemli bölge vardır ve Türkiye bu üç noktanın kesiştiği noktadadır. Dünyanın en pahalı arsası üzerine devlet kurmuşuz. Biz bin yıldan beri buradayız, kıyamete kadar da yaşayacağız inşallah. PKK veya benzeri örgütlerin üstesinden geliriz." değerlendirmesinde bulundu.

Güvenlik güçlerinin çok çetin bir mücadele verdiğini ifade eden Malkoç, şunları kaydetti:

"PKK'yı kazdığı çukurlara gömdü. Şehitlerimiz var, yüreğimiz yanıyor ama şu anda şehir çatışmalarında, dünyanın en tecrübeli polisine ve Silahlı Kuvvetlerine sahibiz. Başka bir ülke zannetmiyorum, böyle zor ve çetin şartlar altında bu mücadeleyi kazansın. PKK'yı dost bildiğimiz Avrupa ülkeleri, bizim NATO’da müttefik olduklarımız hem lojistik hem istihbarat açsından destekliyor ama unuttukları bir şey var. Bu coğrafyada, Türk milleti, Türk polisi ve Türk Silahlı Kuvvetleri gerçeği var. Bu milletin önüne hangi engel çıkarsa çıksın, meşru zeminde de hukuki zeminde de aşarız. Yeter ki birlik ve beraberliğimizi koruyalım."

STK temsilcileriyle basına kapalı toplantı yapan Malkoç, Düzce Valisi Ali Fidan, Belediye Başkanı Mehmet Keleş ve Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar'ı da ziyaret etti.

Yorumlar