Alman ekonomistlerin çoğunluğu "Brexit"e karşı

-Ifo’nun "Frankfurter Allgemeine Zeitung" gazetesiyle ortaklaşa gerçekleştirdiği bir ankete göre, katılımcıların yüzde 85'i "Brexit"e karşı çıkarken, yüzde 10'u ise bunu destekliyor

Google Haberlere Abone ol
Alman ekonomistlerin çoğunluğu "Brexit"e karşı
FRANKFURT (AA) - Ekonomi Araştırma Enstitüsü (Ifo), Alman ekonomistlerin büyük bir çoğunluğunun İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden (AB) ayrılmasına (Brexit) karşı olduğunu bildirdi.

Merkezi Münih'te bulunan Ifo’nun "Frankfurter Allgemeine Zeitung" gazetesiyle ortaklaşa gerçekleştirdiği "Ekonomistler Paneli" anketine göre, katılımcıların yüzde 85'i "Brexit"e karşı çıkarken, yüzde 10'u ise bunu destekliyor.

Ankete katılanların yüzde 54'ü Brexit'in İngiltere için "güçlü" ekonomik dezavantajlara yol açacağına ilişkin görüş paylaşırken, yüzde 32'si ise bu durumun "bazı" ekonomik zorluklara neden olacağını düşünüyor.

"Brexit" durumunda Alman ekonomisinin yalnızca küçük sorunlar yaşayacağını düşünenlerin oranı yüzde 65 olurken bu durumun güçlü dezavantajlara neden olacağını tahmin edenlerin oranı ise yüzde 12 olarak belirlendi.

Paneldeki ekonomistlerden biri "Brexit, ekonomik ve siyasi açıdan tüm taraflar için dezavantajlar oluşturabilir ve Avrupa'yı istikrarsız hale getirebilir." şeklinde görüş bildirirken, diğer bir katılımcı ise "Olası bir Brexit, uzun vadede tüm AB için önemli ölçüde yararlı olacaktır, çünkü İngiltere Avrupa'nın entegrasyonu için bir fren olmuştur." değerlendirmesinde bulundu.

Yorumlar